Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'deki bir ilkokulun öğretmenleri ile okul aile birliğince hazırlanan 'Biz Bize Yeteriz' adlı proje sayesinde, ihtiyaç sahipleri, okulun yanına açılan stanttan yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu'nda öğretmenler ve Okul Aile Birliği'nin ortaklaşa hazırladığı 'Biz Bize Yeteriz' projesi, beğenildi. Proje kapsamında okulun yanında yaptırılan ve askıların bulunduğu standa öğrenciler ve vatandaşlar kıyafet ve yiyecek bırakıyor. İhtiyaç sahibi olanlar ise neye ihtiyacı varsa, askıdan alabiliyor. Projeye destek veren bir fırın ve market de her gün askıya ekmek ve yiyeceklerin bulunduğu poşet bırakıyor. Minik öğrenciler de evde giymedikleri yeni kıyafetleri askıya asıyor, harçlıklarından arttırdıklarıyla yiyeceklerle de sosyal yardımlaşmayı öğreniyor.

 

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ertuğrul Gümüş, projede asıl amaçlarının öğrencilere değerler eğitimi vermek ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak olduğunu belirterek, "Biz bu projenin sadece okulda kalmasını istemedik. Bunu tüm Denizli'ye duyurmak istiyoruz. İnsanlarımızın ihtiyaç fazlası eşyalarını getirmesini bekliyoruz. Bu yeni kıyafetler de olabilir, eski kıyafetler de olabilir. Burada askıya koyulacak yardımlar ihtiyaç sahipleri tarafından alınacak. Askıya ekmek, gıda, kıyafet koyarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacağız. Velilerimiz ve halkımızdan gelen kıyafetleri de biz seçerek düzgün olanlarını askıya bırakıyoruz. İnsanlarımız da buradan ihtiyaçlarını alıyor. Çocuklarımıza fiziki eğitim veriliyor ancak değerler eğitimi verilmiyor. Çocuklar eskisi gibi yardımlaşma ve paylaşmayı bilmiyor. Biz yeniden bu değerleri ön plana çıkarmak istiyoruz" dedi.

 

Editör: TE Bilişim