Mart ayından bu yana Türkiye’de etkili olan korona virüs nedeniyle Nisan ayında iptal edilen düğünler 1 Temmuz itibariyle yapılmaya başlanmıştı. İlk etapta 4 saat süreyle izin verilen düğünler, özellikle Kurban Bayramı sonrasında salgının yeniden artmaya başlamasıyla önce 2 saate ardından da Eylül ayı başında da tamamen yasaklanmıştı. Süresi 1 saate indirilen düğünlerde yiyecek içecek ikramının yapılmaması, müzik çalınmaması şartı da getirildi. Tüm bunlar yaşanırken Denizli’de geçtiğimiz hafta sonunda Bülent Ersoy konseri gerçekleştirildi.

SOSYAL MESAFE YOK

YİYECEK İKRAMI YAPILIYOR

İzmir yolu üzerinde bulunan bir otelde özel bir organizasyon şirketi tarafından gerçekleştirilen konserde masaların iç içe olması, yiyecek içecek ikramının yapılması görüntülerde yer alıyor. Düğünlerin korona salgınını arttırdığı gerekçesiyle kısıtlandığı bir ortamda konsere izin verilmesi, konserde kurallara uyulmaması büyük tepkilere neden oldu.

VALİLİK HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Düğünler için sürekli kararların alındığı Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, konser hakkında bir inceleme başlatıp başlatmayacağı ise merak konusu. Konserden görüntü paylaşan sosyal medya kullanıcıları, Denizli’de hızla artan korona vaka sayısına dikkat çekerek konserin yapılmasına tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim