Diyanet’e göre 9 yaşına giren kız evlenebilir

Web sitesinde, nikah tanımı yapan Diyanet, bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikahlanabileceğini belirtti. Diyanet, bulûğ yaşının alt sınırını kızlarda 9, erkeklerde 12 olarak belirtti. Diyanet, kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini bildirdi. Diyanet'e göre ergenlik çağına girmiş kız çocukları nikahlanırken yanlarında velilerinin olmasının daha uygun olacağını da açıkladı ve “Veli olmasa da olur” dedi.

Resmi web sitesinde nikahı tanımlayan Diyanet, evliliğin kişiyi zinadan koruduğunu ve insan neslinin devamını sağladığını savundu.

Açıklamada “Kişinin gayri meşru ilişkiye girme tehlikesi bulunması halinde evlenmesi vaciptir” deniyor.

Peki bu durumda kadınlara, genç kızlara, küçük erkek ve kız çocuklarına, hayvanlara yapılan ve akıl almaz boyutlara ulaşan tecavüzlerin tanımı nedir diye sorarım.?

Bu açıklama, sapkın insanların dini kullanarak küçücük çocukları arzularına alet etmeye yardımcı olacak bir açıklamadır.

Gözlerinin içine bakılıp, her türlü fedakarlık yapılarak yetiştirilmeye çalışılan bugünün mini minileri sapık zihniyetlere kurban verilemez. Buna ne vicdan, ne ahlak sessiz kalamaz!

Bundan on yıl, on beş yıl önce küçük çocuklarla evlenme suçtu, yasaktı. “Büyükleri saymak, küçükleri korumak” gelenekti.

Yaaa şimdi?

Dün sapıklık olarak bildiklerimizin, bugün gelenek ve töre haline getirilme çabalarına şahit oluyoruz.

Toplum gün geçtikçe çöküyor, çöküş hızlandıkça sapıklık üç beş kat daha hız kazanıyor.

Kısa zamanda çocuk ve kadın cehennemine döndü ülkemiz.

Dede, baba, amca, dayı yaşındakiler 9 yaşında ve hatta daha da minik bu yavrulara ağızları sulanarak, şehvet duyarak yaklaşırsa ve onlarla sözüm ona evlenmeye kalkarak bu mini minileri içinden çıkılmaz bir dehşet ve korku zindanının içine sürüklerse, bu çocuklar kime güvenip sığınacak? Kendilerini nasıl koruyacak?

Ya bu masum yavrucakların psikolojisi, akıl sağlığı ne olacak?

Aklın, mantığın, ahlakın, haysiyetin kabul edemediği bu türlü açıklama ve uygulamalara bir son verilmediği taktirde, ne çocukların, ne kadın ve kızların güven içinde yaşaması mümkün değildir..

Çekin artık çocuklardan ellerinizi, çekin kadın ve kızlardan sapık düşüncelerinizi!

Rahat bırakın çocukları!..