Jandarma ile çocukların işbirliği ile sürücü anne ve babalara sürücü seyahat karnesi notu verilecek. Çocuklar tarafından doldurulacak karneler internet ortamında paylaşılacak.

İçişleri Bakanlığı, trafik kuralları ile işaretlerine uyulmasını artırmak ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla “Dikkat Sizden, Notlar Bizden” uygulaması başlattı. Bu uygulamayla çocuklar, anne-babalarına araç kullanımıyla ilgili not verecek. Değerlendirme sonucunda 100 çocuk bisikletle ödüllendirilecek.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle karayollarında trafik yoğunluğu artarken, jandarma timleri de denetimler gerçekleştirmeye devam ediyor. Denetimlerde, sürücüler ile yolculara önce şeker ikramında bulunuldu, ardından trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çekilen anlatımlar yapıldı, broşürler dağıtıldı. Görevliler, emniyet kemeri takmanın trafik kazalarında ölüm oranını % 45, ölümcül yaralanmaları ön koltukta oturanlar için % 50, arka koltukta oturanlar için % 75 azalttığına dikkat çekti. Araçlarda bulunan çocuklara da “sürücü seyahat karnesi” verilerek, aracı kullanan anne ve babalarını değerlendirmeleri istendi. İnternete yüklenen bu karneler arasında en çok beğenilen 100 çocuğa Jandarma Genel Komutanlığı’nca bisiklet hediye edilecek. “Sürücü seyahat karnesi” uygulamasına katılmak için 20 Haziran’a kadar #trakkarnem hashtag ile TrakEgm twitter adresine yükleme yapılabilecek. Ayrıca www.trak.gov.tr adresinden de ulaşılabileceği duyuruldu.

Editör: TE Bilişim