Denizli Haber - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları:

Dünya ve ülkemiz için oldukça zor geçen 2020'nin ardından büyük umutlarla girdiğimiz 2021'i, büyük şahlanış yılı olması gayreti içindeyiz. Bu amaçla, salgınla mücadelemize ve diğer yandan yatırımlarımıza hız verdik. Mesela yılın 2. günü Fırat Nehri üzerinde inşa ettiğimiz Kömürhan Köprüsü ve bağlantı yolunu hizmete açtık.

UZAY ÇALIŞMALARI

Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki iddiasının işareti olan Türksat 5 A uydusunu 8 Ocak'ta fırlattık. Ülkemizde bir mikro uydu fırlatma tesisi kurma çalışmalarına başladık. İnşallah çok uzak olmayan tarihte kendimizin ve çevremizdeki dostlarımızın uydularını fırlatacağız. Bu adımın gençlerimizin 2053 vizyonlarının altyapısına yapacağımız desteklerden olacağına inanıyoruz.

'İŞ İNSALARIMIZIN YANIN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Türkiye'de görev yapan AB elçileri ile yaptığım toplantıda, ilişkilerimizi saygı ve ortak hedeflerde geliştirmeyi teyit ettik. Geçtiğimiz yılı 169,5 milyar dolar gibi tarihimizin en yüksek ihracat rekoru kıran iş insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye Genç iş Adamları Konferasyonu Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yapıp, yeni yılın yapılacaklarını konuştuk.

'ELAZIĞ'DA 8 BİN KONUTU HAK SAHİPLERİNE VERDİK'

Silvan projesi, GAP'ın en bereketli bölgelerden birini oluşturuyor. 2 milyon dekar alanı sulayacak. İnşallah hem barajın hem tünellerin inşasını tamamlayarak, Diyarbakır topraklarını ülkemiz için önemli kazanç haline getireceğiz. 25 Ocak'ta Elazığ'a gittik. Toplamda 8 bin konutun anahtarını hak sahiplerine verdik. Elazığ'da inşa ettiğimiz 20 bin konutun kalanını da yaza kadar bitireceğiz. Bu tür projelerde sadece konut yapmıyoruz. Okulu, camisi, çarşısı ve yeşil alanlarıyla adeta yepyeni şehirler inşa ediyoruz. Bir kez daha bu konutların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

REFORM AÇIKLAMASI

Bugüne kadar yaptıklarımızla yetinmiyor, geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa etmek için her alanda yoğun hazırlıklar yapıyoruz. Bizim görevimiz, milletimizin ihtiyaçlarına göre reform oluşturmaktır. Reform dediğimiz değişim ve dönüşüm gündemi dinamik bir süreci ifade ediyor. Her kim artık bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yok derse o kişi Türkiye'den de toplumdan da dünyadan da habersizdir. Ülkemiz ekonomiden güvenliğe bölgesel ve siyasal liderlik politikası izlemektedir.

Hukuki ve ekonomik reform paketlerinin hazırlıklarını başlatmıştık. Adalet Bakanlığımız hukuki reformlarla, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ekonomik reformlarla ilgili teknik çalışmayı belirli bir seviyeye getirdi. Şimdi bu taslakları değerlendirerek nihai aşamaya getireceğiz. İnşallah çok yakında kamuoyuyla paylaşacağız.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Yeni bir anayasayı tartışma vakti geldi. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla yeni anayasa konusunda görüş birliğine vardık. Yasamanın alanındaki konularla ilgili Meclis'te, idari konularla ilgili Cumhurbaşkanlığımızda gereken müşahhas adımları atmaya başlayacağız.

KORONAVİRÜS SALGINI

Hasarın boyutunu gösteren çok çarpıcı bazı rakamları paylaşmak istiyorum. 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 3,5 gelişmekte olan ülkelerin yüzde 2,5 oranında küçülmesi bekleniyor. Bu rakamlar yaşanan krizin ne kadar derin olduğunu gösteriyor. En güçlü ekonomiler bile daralmaya ve küçülmeye başladı. Bizi dünyadan ayıran çok önemli avantajlarımız var. Biz son 18 senedir toplumun refahını artıracak her alana büyük yatırım yapan bir ülkeyiz. Bu yatırımların karşılığını işte bu zor günlerde alıyoruz. Milletimiz azmini, çalışkanlığını ve yardım severliğini yeniden tüm dünyaya gösterdi.

Aşı ve ilaç geliştirmeye kendini adayan bilim insanlarımızın tutkusunu, uzaktan eğitimle öğrencilerine faydalı olmaya çalışan öğretmenlerimiz tamamladı.

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Gıda ürünlerinde fiyat farklarının ekonomik süreçlerle izah edilemeyecek seviyeye çıkması bizi de rahatsız ediyor. 3-5 aç gözlü tüccarın milletimize ekmeğini zehir etmesine izin veremeyiz. Kuraklığın bazı bölgelerde üretimi düşürmesi tüm dünyada gıda fiyatlarını hareketlendirdi.

Yılın ikinci yarısında gıda fiyatlarındaki oynaklığın azalacağını düşünüyoruz. Öncelikle gıdada piyasa denetimini kararlılıkla uygulamaya devam edeceğimizin altını çizmek istiyorum. Erken uyarı sistemi kurarak çok hızlı bir karar alma mekanizması oluşturacağız.

İSTİHDAM ÇAĞRISI

Salgındı mutasyondu derken ülkemizde de alınan tedbirler iş gücü piyasamızı menfi etkiliyor. İstihdam konusunda özel sektöre çağrı yapıyorum. Gelin bu işi seferberliğe dönüştürelim. Her türlü teklife açığız. Tüm hazırlıkları masaya koyalım.

Yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık.

8-12. sınıflar ile ilkokul ve özel okullardaki eğitim 1 Mart'tan itibaren eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek.

Editör: TE Bilişim