Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilmesinin 27. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin; “Bugün demokrasi ve özgürlük perdelerinin arkasında kabul ettirilmeye çalışılan sözde değişim ve dönüşüm projeleri; gerçekte emperyalizmin eli ile laik, demokratik Cumhuriyeti yok etmeyi amaçlamaktadır”dedi.

Atatürk’ün aramızdan ayrılmasından sonra başlayan karşı devrim süreciyle; Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik saldırıların giderek arttığını belirtene  Nihat Çetin; “yönlendirmeli etnik bölücüler, kamu kaynaklarını hortumlayanlar, doğamızı, hukukumuzu, kültürümüzü katledenler son yıllarda daha da cesaretlenmiş ve ülkemizi karanlığa sürükleyen faaliyetler doruk noktasına ulaşmıştır.Bugün demokrasi ve özgürlük perdelerinin arkasında kabul ettirilmeye çalışılan sözde değişim ve dönüşüm projeleri; gerçekte emperyalizmin eli ile laik, demokratik Cumhuriyeti yok etmeyi amaçlamaktadır. Bu gerçeği yıllarca önce gören ve toplumu uyaran, her biri alanında uzmanlaşmış aydınlarımız bu nedenle katledilmişlerdir. Cinayetlerin arka yüzünün aydınlatılmasını istemek ne denli önemli bir ödev ise, katledilen aydınlarımızın Atatürkçü niteliklerini örnek almak, amaçlarını ve ideallerini yaşatmak da bir o kadar önemli ve anlamlıdır”dedi.

ÖZLEMLE ANIYORUZ

Bugünkü mücadelelerinin ; ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtmanın, hep birlikte Cumhuriyetimize sahip çıkmanın mücadelesi olduğunu kaydenen  Çetin açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Umudumuz; gerçekleri korkmadan konuştuğumuz, çocuklarımıza aydınlık yarınlar bırakabildiğimiz günleredir.Yaşamı boyunca tam bağımsızlığı, demokrasiyi, çağdaşlığı, laik ve üniter devlet yapısını savunan, uluslararası sermayenin sömürüsüne, gericiliğin her türlüsüne karşı çıkan Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy’u saygıyla ve özlemle anıyoruz.”

 

 

Editör: TE Bilişim