Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu mali desteği ile Denizli Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Denizli AB Bilgi Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği için Buldan ve Bozkurtlu kadınlar ile bir araya geldi. 

28 Şubat 2019 tarihinde Buldan Dayanışma Vakfı ve Buldan Girişimci Eğitimciler Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen Kadınlar Günü etkinliği kapsamında üretim yapan ve yapmak isteyen kadınlara ve gençlere yönelik “Kooperatifçilik ve E-Ticaret” eğitimi verildi. Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulundan Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kaya katılımcıları kooperatif kurma ve uygulama adımları konusunda bilgilendirirken World E-Commerce Forum’dan Orxan Isayev, e-ticarete giriş, e-ticaret altyapısı, dijital pazarlama, e-ticaret süreçleri ve e-ticaretin sağladığı kolaylıklar konusunda bilgi verdi.

Yoğun ilgi gören eğitimin ardından Yönetmen Jale İncekol’un “Umutlu Bir Hikaye” isimli filminin gösterimi yapıldı. Uluslararası Adana Film Festivali ve Marmaris 4. Kısa Film Festivalinde gösterilen ve Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyünde emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz'in girişimiyle kurulan "Cumhuriyet Kadınları Korosu"nun hikayesi anlatan film duygu dolu anlar yaşattı.  Başarılı Yönetmen Jale İncekol’un da katıldığı film gösteriminin ikincisi 1 Mart 2019 tarihinde Bozkurt Belediyesi’nin katkıları ile Bozkurt İmam Hatip Ortaokulu Salonunda yapıldı. Filmde rol alan Lüleburgazlı kadınları kendileri ile özdeşleştiren ve filmden çok etkilenen Bozkurtlu kadınlar filmi ayakta alkışladılar. Kadının hep üretimde olmasının ve hayatın içinde aktif rol almasının öneminin altını çizen film her iki ilçede yaşayan kadınlar için gerçek bir umut oldu.

Denizli AB Bilgi Merkezi Dünya Kadınlar Gününü düzenlediği hem bilgilendirici hem kültürel etkinlikler ile iki ayrı ilçede yaklaşık 350 katılımcı ile kutladı. Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart haftası boyunca Türkiye’de Avrupa Birliği Bilgi Merkezlerinin olduğu 20 ilde farklı etkinliklerle kutlanacak.

Editör: TE Bilişim