Denizli Haber - Kısa adı DBBD olan Denizli Belediye Başkanları Derneği birinci olağan kuruluna; Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Belediyesi önceki dönem belediye başkanlarından Ali Aygören, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda önceki dönemlerde görev yapmış belediye başkanları ile halen görevde olan belediye başkanları katıldı.

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, “Belediye başkanlarını bir arada görmek güzel, böyle bir birliğin oluşturulmasına katkı verenleri kutluyorum.” Dedi. Daha önce Denizli Beyağaç ilçesinde de görev yaptığını o vesileyle de tanıdığı eski belediye başkanları olduğunu, tanımadıklarıyla da şimdi tanışmaktan dolayı memnun olduğunu anlatarak, yapabileceği bir şey olduğunda belediye başkanlarına yardımcı olacağını söyledi. Bu birlikteliğin bir örnek olduğunu belirten Kaymakam Adem Uslu, yeni yönetime başarılar diledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci de, geçmişte hizmetler etmiş ve halen de hizmet eden belediye başkanlarının bu birlikteliğinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “ Siz değerli Belediye Başkanlarımızın bu birlikteliğinin her zaman yanındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da maddi, manevi desteğimizle her zaman sizin yanınızdayız. Gönlümüz de desteğimiz de size açık. Yeni yönetime başarılar diliyorum.”dedi. 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan: “Kente her köşesine şekil vermiş, katkıda bulunmuş siz Belediye Başkanlarıma saygı duyuyorum. Sizlerin tecrübelerine, katkılarına, fikirlerine her zaman ihtiyacımız var.”dedi. Başkan Şeniz Doğan, Derneğin ve belediye başkanlarının hap yanında olduğunu bundan sonra da olacağını ifade ederek yönetime başarılar diledi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan dernek kurucu başkanı Tuncer Tunçbilek katılımcılara ve kuruluşundan bu yana destek verenlere teşekkür etti. İlk Belediye Başkanları Derneğinin İzmir’de kurulduğunu ve kendilerinin de bunu örnek alarak Denizli Belediye Başkanları Derneği’ni kurduklarını ifade etti. Dernek üyelerinin geçmiş dönemlerde görev yapmış belediye başkanları ile halen görev yapmakta olan belediye başkanlarından oluştuğunu belirterek Denizli Belediye Başkanları Derneği’nin kuruluş amacının: “Belediye Başkanlarının özlük ve sosyal haklarının korunması, kentin gelişmesine katkı verecek projelerin oluşturulması ve arzu eden görevdeki belediye başkanlarıyla üye emekli belediye başkanlarının tecrübelerini paylaşmasına aracı olmak.” şeklinde özetledi.

Başkan Tuncer Tunçbilek’in konuşmasından sonra gündem gereği divan heyeti teşekkül ettirildi.  Divan Heyeti Başkanlığına Ali Aygören, katip üyeliklere de Necati Tahal ve Ercan Gölcük oybirliğiyle seçildi. Divan Başkanı Ali Aygören, birlikteliğin bir topluluktan bir derneğe geçişinin her adımında olduğunu bundan sonra da olacağını belirterek, bu birlikteliği sağlayarak dernekleşmeyi gerçekleştiren kurucu başkan Tuncer Tunçbilek’e ve üyelere teşekkür etti. Ali Aygören; “Kongremizin,  Mustafa Kemal Atatürk’ün 28 Ekim 1923’te  ‘Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz!’  dediği saatlere rastlaması güzel bir tesadüf. Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”dedi.

Seçime geçildi. Oluşturulan tek listenin oylanması sonucunda Kurucu Başkan Tuncer Tunçbilek başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu ile devam kararı çıktı.

Denizli Belediye Başkanları Derneği 1. Olağan Kongresi sonucu yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluştu:

Asil Yönetim Kurulu:

1-Tuncer Tunçbilek,

2- İsmail Yarımca,

3- Hüdaverdi Otaklı,

4- Abdülkadir Uslu,

5- Mustafa Akçay,

6- Ali Helvacı,

7- Adem Uçgun.

Yedek Yönetim Kurulu:

1- Muhammet Balkan,

2- Yusuf Danışman,

3- Giyasi Süldür,

4- Yusuf Baştürk,

5- Duran Demir,

6- İsa Karaçolak,

7- Abdullah Kumral.

Denetim Kurulu Asil:

1-Ramazan Kırcalı,

2- Hüseyin Çalışkan,

3- Mesut Öner.

Denetim Kurulu Yedek:

1-Ahmet Yümsek,

2- Kadir Elçin,

3- Hamdi Akan.

Kongre, Denizli Belediye Başkanları Derneği Başkanı Tuncer ‘in son sözü alarak kendilerine gösterilen güven ve destekten dolayı belediye başkanlarına teşekkür etmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim