Denizli’de ad ve soyadlar da kanuna aykırı, yazım ve imla hatası bulunan isim ve soyadları nedeniyle vatandaşlar artık Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapıyor.

5490 Sayılı Nüfus Kanununa eklenen Geçici 8 inci madde ile 2525 Sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadlarını değiştirmek isteyen vatandaşlara bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek hızlı ve masrafsız bir şekilde değişiklik yapma imkanı getirildi.

KASIM 2019’DA SONA ERİYOR

19 Kasım 2017’de yürürlüğe giren kanunla birlikte ad-soyad değişiklik işlemleri 6 aydan 10 güne kadar indi. Aynı zamanda da vatandaşların avukatlık, mahkeme ve ilan masrafı gibi masraflardan kurtuldu. Kanun kapsamında ad ve soyadlarında değişiklik yapmanın son tarihi ise 19 Kasım 2019.

PAMUKKALE’DE 443 BAŞVURU

Pamukkale Kaymakamlığı bu kapsamda Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğüne yapılan başvuru sayısını açıkladı. Kaymakamlık, 19 Kasım 2017’den bu yana ad ve soyadı değişikliği talebinde bulunan 443 kişinin başvuru yaptığı, bu başvurunun 431’inin uygun görüldüğünü açıkladı. Kaymakamlık yine ad ve soyadı değişikliği taleplerinin, İlçe İdare Kurulunca her hafta yapılan düzenli toplantılarda Kanunda Kurula verilen yetkiler çerçevesinde değerlendirildiğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim