Denizli Haber - Kurulduğu 2019 yılından itibaren Kültür ve Sanat alanında yaptığı çalışmalarla ismini duyuran DEKSADER,2.Olağan Genel Kurul için toplandı. Genel Kurula Kütahya Vav Der Başkanı Hattat Ömer ÖZGÜL, Temiz Toplum Derneği Denizli Şube Başkanı Kubilay ORUÇ ve dernek üyeleri katıldı. 

Dernek başkanlığını yürüten Ali ÇIRAK, yapılan istişare ve teklifler doğrultusunda başkanlığı Avukat Bilal Furkan ŞİMŞEK’e devretti.

Toplantı açılışında konuşma yapan önceki başkan Ali ÇIRAK ;

“Başkanlık yaptığımız süreçte kültür ve sanat alanında hatrısayılır çalışmalar yapmaya çalıştık. 2018 yılında Denizli'de STK ve resmi kurumlar işbirlikleri ile başladı çalışmalarımız. 2019 yılında sanat  faaliyetlerine dernek çatısı altında devam etmeye karar verdik ve Denizli Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği (DEKSADER)'ni kurduk. Birçok yardım faaliyeti ve karma sergiye katkı sunan dernekteki ekibimiz ile klasik sanatların tanınması ve yaygınlaşması adına çalışmalarımızı sürdürdük.

Amacımız, gitgide büyüyen ve gelişen bir yapıyla, dünyanın bir çok kültür ve medeniyetine Anadolu Sanatlarının tanıtımını yapmak, ecdad yadigarı sanatlarımızın güzelliğini tüm dünya ile paylaşmaktır.

Ümit ediyorum ki başkanlığı devrettiğim Avukat Bilal Furkan ŞİMŞEK bey ve yönetimi, bundan sonra Denizli’de Gelenekli Klasik Sanatların bayraktarlığını yapma ve bu güzel şehrin bu ecdat emaneti sanatlar ile daha yakından hemhal olmasını sağlama noktasında güzel çalışmalara imza atacaklardır. Kendilerine muvaffakiyet diliyorum ve kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Başkanlığı devralan Avukat Bilal Furkan ŞİMŞEK genel kurulda gerçekleştirdiği konuşmada bayrağı daha yükseklere taşımayı amaçladığını vurgulayarak şunları kaydetti.

“Ecdadın ellerinde yükselen bu kültür medeniyetinin bir temsilcisi olmak, onların bize bıraktığı mirasa hak ettiği şekilde sahip çıkmaya çalışmak bizim temel motivasyonumuzdur.  Ecdad bize nice kültür ve sanat zenginlikleri miras bırakmış . Gelenekli sanatlar dediğimiz Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru gibi sanatlar başta olmak  üzere  kültür ve sanat faaliyetlerini devam ettirmek ve bu sanatları nesilden nesile ulaştırmaya çalışmak üzerimize düşen bir yükümlülük, ecdadımıza karşı bir vazifemizdir.

Anadolu medeniyeti gerçekten dünyanın en zengin medeniyetidir. Bu zenginliğimizi bizler maalesef unutmuşuz. Önce kendi milletimize bu zenginliği tekrar hatırlatmanın derdine düşmeliyiz. Sonrasında ise güçlü bir şekilde bu medeniyeti tüm dünyaya açmaya ve tanıtmaya gayret göstermeliyiz. Bu sanatların günümüzde özellikle genç nesle bir köprü vazifesiyle ulaştırılması, gençlerin bu mirastan haberdar edilmesi çok büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar kıymetli Ali ÇIRAK başkanımız öncülüğünde DEKSADER olarak yaptığımız çalışmalarla bu köprü vazifesini yerine getirmeye çalıştık. İnşallah bundan sonraki süreçte gerçekleştireceğimiz çalışma ve etkinliklerle kültür ve sanat çalışmalarına yönelik insanlarda daha büyük bir alaka ve farkındalık oluşturmak için gayret edeceğiz.

Bu güne kadar bu çalışmalarda öncülük eden ve birçok kıymetli çalışmaya imza atan Ali ÇIRAK başkanım olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu mükemmel medeniyetin, insanımızın gönlünde yeniden yücelmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğiz inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle yapılan genel kurulun hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Editör: TE Bilişim