Denizli İl Müftülüğü, İl Engelliler Koordinatörlüğü'nün organize ettiği, "Engelliler Buluşuyor" kapsamında Hilal Camii'nde çok özel bir etkinliğe imza attı.

Gerçekleşen programa Denizli İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Mehmet İm, ilçe engelli koordinatörleri, ilimizde engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Hilal Camii'nde bir araya gelen engelliler, öğle namazını cemaatle saf tutarak eda ettiler.

Namazın ardından yapılan program, Görme Engelliler Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yalçın Yetişik’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, "Engelli kardeşlerimize davetimize icabet ederek programımıza gelmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerle bu güzel mekanda buluşmamız ve aynı manevi atmosferden istifade etmemiz kardeşliğimizi pekiştiriyor. Bu programın hazırlanmasında emeği olan tüm kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Siz engelli kardeşlerimizi Allah rızası için seviyoruz. Rabbim sevgimizi daim eylesin." dedi.

Fatiha Suresi'ni işitme diline çeviren Sefa İşçan, Umre hatıralarını anlatan Mehmet Sarıoğlu ve ilahi söyleyen Fazıl Esgin programa renk kattı.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü'nün düzenlediği programda engellilerle bir araya gelmenin mutluluğunu ifade eden İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, “İlimizde yaşayan engelliler, engellilere yönelik faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve aileleri ile bir araya gelmek için bu güzel organizasyonu tertipledik. Engelli kardeşlerimizin senede bir defa bir araya gelerek yapılan organizasyonlar yerine, onların her daim yanlarında ve hizmetlerinde bulunarak gönül birlikteliğimizi pekiştirme fırsatını bulduğumuzdan dolayı Cenab-ı Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun." dedi.

Cenab-ı Allah'ın yer yüzünde yarattığı en değerli ve en üstün varlığın; insan olduğunu dile getiren Palabıyık konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yaratılış ve temel haklar açısından insanlar arasında fark olmadığını Cenab-ı Allah bizlere haber veriyor. Yüce Yaratıcı tüm insanların fiziki yapılarına, engelli veya engelsiz oluşlarına göre değil iman, ahlak, takva veya inkâr, isyan ve zulüm açısından değerlendiriyor. Peygamber Efendimiz (sav), 'Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.' hadisi beyan buyrulduğu üzere, Allah katında en üstün insan en muttakî insan yani; Kur’an ve sünnettin emirlerine ve nehiylerine uyarak hayat yaşayan insandır."

Konuşmanın ardından program, katılımcılara ikramda bulunuldu.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim