Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Ali UZAKGİDER ile Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür AKDOĞAN' ın katılımıyla proje sözleşmesi imzalandı.

İl Müdürü Yılmaz ERKAYA yaptığı açıklamada; Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan projemiz ile İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli Veteriner Hekimlerin bilgi ve hizmet kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca artan hizmet kalitesi ile bulaşıcı hayvan hastalıkları oranı düşecek, hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıkların görülme sıklığı azalacak, üretilen hayvansal gıdaların kalitesi doğrudan etkilenecek, tedavi giderlerine harcanan masraflar önemli ölçüde azalacak, tüketicilerin daha sağlıklı ve kaliteli hayvansal gıdaya ulaşması sağlanacak, bu durumun yeterli ve dengeli beslenen sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olacağını belirtti.

Proje, Müdürlüğümüz bünyesinde görevli 70 Veteriner Hekimin katılımıyla 14-17 Eylül 2020 tarihleri arasında Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün toplantı salonunda uygulanacaktır.

Editör: TE Bilişim