Denizli Haber - Denizli’de işadamı Osman Aydınlı tarafından yapılıp Merkezefendi Belediyesi’ne teslim edilen kreşin yapımı hakkında tartışmalar sürerken, kreşin yapım işini yapan şirketin sahipleri arasında yer alan Denizli Mimarlar Odası Başkanı Mimar M. Serdar Alayont’tan açıklama geldi. Yazılı bir açıklama yapan Alayont, işin Aydınlı tarafından bizzat kendilerine verildiğine dikkat çekti. 

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Son günlerde sosyal medya kanallarında ve bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve iddialara cevap veren Alayont, “Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı olmam nedeniyle şahsımla ilgili yer alan haberlere açıklık getirmek istiyorum. Merkezefendi Belediyesi ile protokol yaparak,  anahtar teslimi bir gündüz bakımevi/kreş yaptırıp bağışlamayı vaat eden iş insanı Osman Aydınlı, söz konusu kreşin proje ve yapım bedellerinin tamamını karşılayacaktır. Bu proje ve yapım işi;  bizzat Osman Aydınlı tarafından, akrabalığımız ve uzun yıllardır tüm proje ve inşaatlarını yapmakta olmamız nedeniyle doğrudan şirketimize verilmiştir. Mimari proje yapım işi, şirketimizce bir mimar meslektaşıma verilmiş ve bedeli yine şirketimizce kendisine ödenmiştir, inşaat işleri de şirketimizce yapılmaya devam etmektedir. Şirketimiz proje ve yapım bedelini (belediyeden değil) bağışçıdan alacak ve inşaatı süresi içerisinde teslim edecektir. 

ODA BAŞKANI OLMAM ONLARA ENGEL DEĞİLDİR

Meslek odası yöneticilerinin veya ortağı olduğu şirketlerin kamu ve özel kurumlarla mesleki/ticari faaliyette bulunması hukuka aykırı değildir. Hatta kamuda çalışan mühendis, mimar, doktor, avukat gibi meslek sahipleri de meslek örgütlerinin başkan ve yöneticisi olabilirler.  Oda başkanı olmam, ortağı olduğum şirketin ve ortaklarımın ticari faaliyetine engel değildir” dedi.

Editör: TE Bilişim