23 yıldır aralıksız olarak çalışmalarına devam eden ve yılda iki kez konser veren Denizli Musiki Derneği tarafından, 4 Mayıs akşamı Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bahar Konseri düzenlendi.

Denizli Musiki Derneği korosunun  sezon sonu Bahar Konseri iki bölüm halinde gerçekleşti. Konserin konuk solisti, TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Elif Güreşçi oldu. Saz heyetinde TRT Ankara Radyosu’ndan bir kanun, bir klarnet, bir keman ve bir ritim sanatçıları eşlik etti.

Aylin Müftüler’in sunucu olarak sahne aldığı konserde koroyu, Denizli Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmenlerinden, Şef Özkan Akgül yönetti.

Denizli Musiki Derneği Başkanı Ergül Aközcan’ın açılış konuşmasının ardından  konserin ilk bölümü Klasik Türk Müziği bestecisi Şükrü Tunar’ın sevilen eserlerinden şarkılarla başladı. Şükrü Tunar bestelerinin seslendirildiği ilk bölüm yaklaşık iki saat sürdü.

Konserin ikinci bölümünde TRT Ankara Radyosu’nun buğulu sesiyle gönülleri fetheden sanatçısı Elif Güreşçi, konuk sanatçı olarak sahne aldı. Sanatçı Klasik Türk Müziğinin farklı bestecilerinin eserlerinden oluşturduğu canlı bir repertuvarla yaklaşık iki saat sahnede yerini aldı. İzleyiciler de çoşkun alkışlarıyla sanatçıya eşlik etti.

Konser sonunda TRT sanatçısı Elif Güreşçi’ye çiçeğini,  Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik takdim etti. Ayrıca, yaklaşık 10 yıldır korunun şefliğini yürüten Özkan Akgül teşekkür çiçeğini, Denizli Musiki Derneği Başkanı Ergül Aközcan’nın elinden aldı.

Denizli Musiki Derneği’nin,  dört saati aşkın devam eden sezon sonu konserinde, coşkulu ve kalabalık bir müziksever izleyicisinin de zaman zaman  şarkılara eşlik ettiği görüldü.

Tüm zorluklara rağmen layıkıyla çalışmalarına devam eden Denizli Musiki Derneği, sezon kapanışını yaptığı Bahar Konseri ile izleyicilere unutulmayacak bir gece yaşattı.

Editör: TE Bilişim