Denizli’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türk Ocakları 1915 yılından bu güne etkinliklerine devam ediyor.

Denizli Türk Ocakları başkanı Prof. Dr. Turgut Tok “1912 yılında kurulan Türk Ocakları 1915’ten bugüne Denizli’de Türk dili, kültürü, tarihi, coğrafyası,düşünce dünyası başta olmak üzere  ülkemizi, bölgemizi ve dünyamızı ilgilendiren konularda konunun uzmanlarını, ilgililerini davet ederek konferans, panel, söyleşi ve bilgi şölenleri düzenlemekte; üyelerini ve ilgilileri bilgilendirmektedir. Türk devletinin ve milletinin yararına olduğuna inandığı her platformda yer almaktadır. 100. Kuruluş yılımızda Denizlimizde bir takım etkinlikler gerçekleştirilecektir.” dedi.

Bu kapsamda Türk Ocağında 4 Mayıs  cumartesi günü Türkçülük Günü Anma Toplantısı düzenledi. Etkinlikte Konuşan Prof Dr.Turgut Tok; Bugün Dünyada yedi Bağımsız Türk Devleti Olduğunu ve yirmiden Fazla Özerk Türk Toplulukları Olduğunu söyledi...15 Mayıs 1919 da İzmir’in Yunanlılar tarafından işgalini telin mitingi için Denizlililer Kayalık camisi, Çınar Meserret Kıraathaneleri ve Çaybaşı Türk Ocağında toplandılar. Yürüyüşe Geçen Denizli Halkı Bayramyerinde Toplandı...Toplanan Halka Milli Mücadele Fetvası veren Denizli Müftüsü Ahmet Hulisi Efendi "Elinizde Hiçbir Silahınız Olmasa bile yerden ÜÇER TAŞ alıp atarak Düşmanla savaşınız." dediğini hatırlatarak Bayramyerine ÜÇ TAŞ heykeli yapılması için yetkililere çağrı yaptı.          

Ayrıca Çal Müftüsü Ahmet İzzet Çalgüner in Milli Mücadele için 20 kişi ile birlikte Ahitname (Senet) İmzaladıkları ve bu senette"Milli Mücadeleye Muhalefet Edersek bizim katlimiz Helaldir" Fetvasını verdiğini söyledi.”

Etkinlik Orhan Baldane’nin Türk Dünyası’ndan çalıp söylediği ezgilerle devam etti. Etkinlikte Kazak, Kırgız, özbek mutfağından lezzetler konuklara ikram edildi.

Editör: TE Bilişim