Denizli’de 2 Ocak’tan bu yana 24 bin 565 kişi Nüfus Müdürlüklerine yeni kimlik kartı başvurusunda bulundu. 

PAMUKKALEHABER
Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de 2 Ocak'ta başlayan kimlik kartı başvurularında bugüne 24 bin 565 kişi başvuruda bulundu. 02 Ocak, 08 Şubat tarihleri arasında Merkezefendi ilçesinde 4 bin 814, Pamukkale ilçesinde 5 bin 615 adet olmak üzere İl genelinde toplam 24 bin 565 kişinin cipli kimlik kartı başvurusu alındı.

Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, İl Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden ya da Çağrı Merkezi (199) aracılığıyla yapılıyor. Randevu alan vatandaşlarımızın randevu saatinden 15 dakika önce nüfus müdürlüklerine gelerek işlem yaptırması gerekiyor. Ayrıca randevusuz olarak da nüfus müdürlüklerinden sıra alarak işlem yapılabilmekte.

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YGS ve diğer sınavlara girecek olan öğrencilerin mevcut kullandıkları nüfus cüzdanları 2020 yılına kadar geçerli olup, ancak nüfus cüzdanı fotoğrafsız, yıpranmış ya da kayıp olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için, sınav tarihinden en az 15 gün önce T.C. Kimlik Kartı başvurusu yapmaları gerekmekte.

Editör: TE Bilişim