Denizli'nin ve Ege Bölgesi'nin tek kayak merkezine sahip Tavas'ın Nikfer Mahallesi, ilginç bir olaya tanıklık ediyor. İlçenin en büyük mahalleleri arasında yer alan Nikfer'de bulunan 24 yıllık lise, Valilik oluruyla aparta dönüştürülüyor. İlginç olay Bozdağ Kayak Merkezi'ne ev sahipliği yapan Tavas'ın Nikfer Mahallesi'nde yaşanıyor. İlçenin en büyük yerleşim merkezlerinden birisi olan mahallede, 1993'te eğitim hayatına başlayan Köse Ahmetler Lisesi, bundan 3 yıl önce kontenjanı düştü diye eğitim hayatına nokta konulan lisenin Bozdağ Kayak Merkezi'ne gelecek olan kayakçılar için aparta dönüştürüleceği öğrenildi. Bu konuda lisede ön inceleme yapıldığı ve Denizli Valiliği'nin dönüşüme "olur" verdiği iddia edildi.

MAHALLEDE İKİ FARKLI SES

Mahalle sakinleri dönüşüm konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bir kesimin atıl durumda olan okulun yeniden değerlendirilmesini ve mahalle için maddi kazanç sağlaması için önemli olduğunu savunurken, bir kısım ise okulun siyaset yüzünden kapatıldığını iddia ediyor. Okulun kontenjan yüzünden değil, sırf Nikfer'in gelişmemesi için kapatıldığını savunan bazı mahalle sakinleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteseydi diğer mahallelerden Tavas'a giden lise öğrencilerini buraya kaydırabileceğini ifade ediyor.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Mahallede tartışmalara neden olan dönüşüm ile ilgili olarak resmi kurumlardan ise henüz bir açıklama yok. Okul için uzmanların bölgede inceleme yaptığı öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim