Denizli Haber - Kurtluca, Güzelpınar, Cankurtaran, Karataş, Akdere, Uzunpınar ve Gözler mahallelerindeki 65 yaş ve üzeri vatandaşların birinci doz aşılarının kendi mahallelerinde toplu olarak tamamlandığı ve bu mahallelerdeki aşılanma oranının   %95 in (aşı öncelik sırası gelenlere oranla) üzerinde olduğu bildirildi.

Hedeflerinin bir an önce, aşılama önceliğine göre sırası gelen vatandaşların aşılanmalarını sağlamak olduğunu belirten Pamukkale İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşe Erdoğan; "Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 80 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın evlerinde aşılamalarını tamamladık.  65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ise 182 yi arayarak veya MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden randevu alarak aşı olabiliyorlar.  Ancak kırsal bölgedeki vatandaşlarımız bu konuda biraz zorlanabiliyorlar. Bu nedenle Pamukkale Kaymakamlığımız ile yaptığımız çalışma sayesinde mahalledeki vatandaşlarımızı bazen camide bazen kahvehanede bazen de açık pazaryerinde topluyor ve gerekli tedbirleri alarak  aşılıyoruz. Vatandaşımız da bu hizmetimizden oldukça memnun.   İl Valiliğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, İlçe Sağlık Müdürlüğündeki Aile Sağlığı Merkezlerindeki tüm ekibimize destekleri için teşekkür ediyor, tüm ülkemizdeki sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum "  dedi.

Covid_19 salgınında bir çok dünya ülkesinin yaşlı nüfusunu adeta unuttuğunu hatırlatan Pamukkale Kaymakamı Hayrettin BALCIOĞLU; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın sosyal devlet anlayışına verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Yaşlılarımız bizim ülkemizin birer yapıtaşı. Onlar bizler için çok değerliler.  İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Ayşe ERDOĞAN,  ilçe merkezine uzak, gezici sağlık hizmeti verilen mahallelerdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aile sağlığı merkezine veya hastanelere erişimlerinde zorluk yaşadıklarını, bu mahallelerdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı randevu almalarını beklemeksizin aşılayabileceklerini söylediğinde çok memnun oldum ve bu hizmetten heyecan duydum.  Kaymakamlığımız olarak İlçe Sağlık Müdürlüğümüze gerekli personel ve araç desteğini sağladık ve gerekli çalışmalara başladılar.

71 yaşındaki yalnız yaşayan telefon kullanmayan Ayşe ninemizin  "ben nasıl aşı olacağım, beni sağlık ocağına hastaneye götürecek kimsem yok, ne iyi ettiniz de geldiniz" dediğini duyabilmek verilen hizmetin önemini anlatıyor.   Valimiz Sayın Ali Fuat ATİK beyefendi de Pamukkale ilçesi olarak başlattığımız bu hizmeti yakından takip ediyor ve Denizli Valimizin her türlü desteğini hissediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz ise gerek aşı tedariği, gerekse de personel konusunda her türlü  desteği sağlıyor.

Aşıya ulaşamayan birçok dünya ülkesi varken, aşı savaşları verilirken ülkemiz, aşıyı tedarik etmiş durumda. Geriye sadece vatandaşlarımızın sıraları geldiğinde bir an önce aşı olmaları kalıyor.

Bu çalışmayı yaparken Pamukkale İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bekçilerimiz bir gün önceden kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza ulaşıyor ve  gerekli hazırlıkları yapıyorlar.  Ertesi gün de doktorlarımız vatandaşlarımızı toplanma alanında aşılıyorlar. Doktorumuzun hastanede aşı olmasını uygun gördüğü yaşlılarımızı ise Pamukkale Belediyemiz evinden alıyor hastaneye götürüyor ve aşı olmasını sağlıyorlar. Hedefimiz gerek kırsal bölgedeki gerekse de ilçe merkezindeki vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde aşılanmalarını sağlamak.

Sağlık kuruluşlarımız ve hekimlerimiz aşılama için her türlü hazırlıklarını tamamladılar.  İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüz başta olmak üzere Pamukkale Belediyesine İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, Jandarma Komutanlığımıza, Muhtarlıklarımıza bu aşılama hizmetine katkıları için teşekkür ediyorum. Devlet ve millet işbirliği ile bu işin üstesinden gelebileceğiz." dedi

Editör: TE Bilişim