Resmi Gazete’de 12 Ağustos’ta yayınlanan kararnamenin ardından yeni dönem için kara avcılığı 22 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Alınan karara göre Denizli’de Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde kara avcılığı yapılabilecek. Ek olarak domuz avcılığı da Salı günleri de yapılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu, Av Döneminde geçerli olmak üzere ülke genelinde kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esaslarını belirledi. 12 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kararlara göre avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitleri, avlanma günleri ve avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, belirlendi.

Alınan karar göre Türkiye’de 2020-2021 Av Dönemi 22 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak olan av sezonunda avlanma Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecek. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecek.

Editör: TE Bilişim