İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program ile kutlandı.

Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına; Denizli Vali Hasan Karahan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu video sunumuyla devam etti. Programda, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ve İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan oratoryo büyük ilgi gördü. Son olarak İstiklal Marşımızın kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Editör: TE Bilişim