Denizli Müftülüğü 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde din görevlileri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması” Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde yapıldı.

Program Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Sarıkayı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yarışmanın jüri komisyonu; İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık'ın başkanlığında, PAÜ İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Uludaş, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, Çivril Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Birol Güvenç'ten oluştu.

Bölge yarışmasına; Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli ile beraber on ilin birincileri olan din görevlilerinin yarışacağını belirten İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, “En güzel yarışmalardan bir tanesi olan Ezanı Güzel Okuma Yarışması’dır. İfade ettiği mana ile bizleri kuşatan ve tüm insanlığa yönelik bir çağrı olan Ezan-ı Muhammedi’nin din görevlilerimiz tarafından en güzel şekilde okuması için gayret etmelidir. Bu yarışmalar sayesinde din görevlilerimizin kendisini yetiştirmesine ve meslektaşlarına örnek olmasına vesile oluyor.” dedi.

Din-i Mubin-i İslam’ın şeâiri arasında ezanın bulunduğunu ifade eden Müftü Vekili Palabıyık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mâna ve muhtevası bakımından ezan hem namaz hem de İslâm için bir çağrıdır. Yani ezan vasıtasıyla insanlar bir taraftan namaza çağrılırken diğer taraftan İslâm’ın üç temel ilkesini oluşturan Allah’ın varlığı ve birliği, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) O’nun elçisi olduğu ve asıl kurtuluşun (felâh) âhiret mutluluğunda bulunduğu gerçeği olur.” dedi.

On ilin birincilerinin kıyasıya yarıştığı yarışmada jürinin değerlendirme sonuncunda;  Antalya İli Kumluca İlçesi’nden katılan Sözleşmeli İmam Hatib  Fatih Atay birinci, Manisa İli Soma İlçesinden katılan Sözleşmeli İmam Hatib Adem Bilgetay ikinci, Denizli ili Pamukkale İlçesi’nden katılan Müezzin Kayyım Mehmet Fatih Kayacan üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan Müftü Vekili Palabıyık, “Birinci olan görevlimizi ve diğer yarışmacılarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu yarışmamızda Ezan-ı Muhammedi’deki mukaddes sözlerin, hânelerimize ve gönüllerimize, güzel sesli din görevlilerimizin Davûdî sadalârıyla bizlere yaşattığı manevi havayı teneffüs ettirmelerinden dolayı değerli din görevlilerimize Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. İl Müftülüğümüzün ev sahipliğindeki programımıza katkı sunan görevlilerimizi, hayırseverlerimizi ve katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri jüri üyelerince verildi.

Bölge birincisi olan Antalya'dan Fatih Atay, Sakarya İlinde 25 Ağustos’ta düzenlenecek olan on bölge birincisi yarışacağı Türkiye Finalinde bölgemiz adına yarışacağı belirtildi.

Programa İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Uludaş, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, Çivril Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, Çardak Müftüsü Ahmet Demirel, Pamukkale Müftülüğü Vaizi Semih Keskin, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Birol Güvenç, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim