Denizli Haber - Şap hastalığının önemli hayvan hastalıklarından olduğunu ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA yaptığı açıklamada “Ülkemizde zaman zaman görülen Şap hastalığı, hayvan ve hayvansal üretimi etkileyen, bunların ihracatını engelleyen ve dolayısı ile ciddi ekonomik kayıplara sebep olan bir hastalık olması nedeniyle aşılamaya uygun tüm hayvanların aşılanması önem arz etmektedir.

İlimizde ki büyükbaş hayvanların tamamının 10 Şubat – 15 Mayıs (İlkbahar), 01 Eylül – 16 Kasım (Sonbahar)kampanya kapsamında aşılanması hedeflenmektedir.

Aşısız annelerden doğan yavrulara 2 haftalıktan, aşılı annelerden doğan ve yaşamının ilk günlerinde kolostrum alan yavrulara ise 2 aylıktan itibaren ilk aşılama yapılır. İlk aşılamadan 21-30 gün sonra ise rapel(tekrar) aşılama yapılır. İlk defa aşılanacak büyükbaş hayvanların aşılama kampanyasında aşılandıktan 21-30 gün sonra tekrar aşılanması sağlanacaktır.”

Tüm bulaşıcı hayvan hastalıkları ile İlimiz genelinde Bakanlığımızca belirlenmiş esaslar doğrultusunda hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele, koruyucu ve tedavi edici hayvan sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi, hayvan refahını sağlayıcı çalışmalar ve hayvan sağlığı ile ilgili karantina hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında tüm uygulamalar; İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelimiz tarafından mesai mefhumu gözetilmeksizin gerçekleştirilmektedir ”dedi.

Editör: TE Bilişim