Denizli HaberDenizlililer doğal gazın avantajlarından faydalanmaya devam ediyor. Çevre dostu, yandığı zaman zararlı atık bırakmayan doğal gaz kullanımının Denizli’de yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle kışın solunan havanın kalitesi de artıyor. Denizli’de doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasının özellikle kış aylarında oluşan hava kirliliğini azaltmak adına memnun edici bir gelişme olduğunu söyleyen Enerya Denizli İşletme Müdürü Zekeriya Kurşunluoğlu, doğal gazın hem ev ekonomisine hem de çevreye dost olduğuna dikkat çekiyor.

“Denizli’de abone sayımız 290 bini aştı”

Enerya olarak Denizli’yi doğal gazın konforu ile buluşturmak için ilk çalışmalarına 2006 yılında başladıklarını söyleyen Zekeriya Kurşunluoğlu, “ 2006 yılının sonunda 7.073 Denizlili’yi doğal gazın avantajlarıyla buluşturduk. Yerel yönetimlerle iş birliği içinde bugün itibarıyla Denizli’de 2.310 km doğal gaz hattımız mevcut. Abone sayımız ise 2020 sonu itibarıyla 290.597. Sürdürülebilir büyüme stratejisiyle 300 bininci aboneye doğru hızla ilerliyoruz. Denizli genelinde 8 ilçedeki 97 mahalleye doğal gaz hizmetini götürdük. 2020’de pandemiye rağmen yatırımlarımıza devam ettik ve Denizli’nin Sümer, Hacıeyüplü, Kayalar Mahalleleri ve Serinhisar, Acıpayam, Tavas, Sarayköy ilçe merkezlerinde de alt yapı çalışmalarımızı sürdürdük.  Tüm bu çalışmalar neticesinde ilçelerimizde yaklaşık 381 km doğal gaz hattına kavuştuk.” dedi.

Doğal gaz en ekonomik ve sağlıklı ısınma yöntemi

Hava kirliliğinin yüksek olduğu Denizli’de kışın birçok alternatif ısınma sistemi kullanıldığına ancak hava kalitesi açısından doğal gazın en temiz ve sağlıklı ısınma sistemi olduğuna dikkat çeken Kurşunluoğlu, sözlerine şöyle devam etti:  “Doğal gaz alternatif ısınma yöntemlerine kıyasla ev ekonomisine yılda ortalama yüzde 60 gibi bir oran ile 2.558 TL katkı sağlıyor. Öte yandan şehrimiz Türkiye’nin lokomotif sanayi şehirlerinden birisi. Biz de Enerya ailesi olarak Anadolu kaplanı olarak nitelendirilen bu şehir için üzerimize düşen vazifeyi 7/24 hizmet vererek sağlamaya çalışıyoruz. Şehir tüketiminde fabrika ve sanayi doğal gaz tüketim payı yüzde 73. Sanayide doğal gaz kullanımının en büyük avantajı zaman gözetmeksizin yüksek verimlilik ve kalitede üretime hizmet edebilmesidir. Her zaman söylediğimiz gibi doğal gaz demek şehre kazandırılan temiz hava demek. Tüm partnerlerimizle, gerek evde gerekse sanayi kullanımında çevreyi korurken, sürdürülebilir dünyaya da katkı sağlıyoruz.”

Editör: TE Bilişim