Denizli Haber - Denizli’nin Pamukkale İlçesinde yapılmak istenen taş ocağına karşı ayaklanan köylüler mahalle muhtarı öncülüğünde resmi itiraz süresi içerisinde Denizli Valiliği tarafından verilen ÇED gerekli değildir raporuna itiraz etti. Yapılan itirazın ardından çalışmalarına ara vermek zorunda kalan taşeron firma bu sabah itibari ile yeniden faaliyete geçince köylüler ayaklandı.

JANDARMA KOMUTANI GÖNDERDİ

Bölgede toplanan bölge halkı firmanın şantiyesinde yürüyüş yaparak, kanunsuz olduklarını iddia ettikleri çalışmanın durdurulmasını istediler. Yürüyüş sırasında jandarma barikatı ile karşılaşan köylüler, jandarma komutanı ile uzun süre görüştü. Görüşmenin ardından köylüler, komutanın kendilerine konunun muhattabının Denizli Valiliği olduğunu olduğunu söyleyerek araçlarla kent merkezine geldi.

VATANDAŞLAR "VALİ GELMEDEN GİTMEYİZ"

Öğle saatlerinde Valilik önüne gelen vatandaşlar kekikleri ve doğayı yok edeceklerini söyledikleri taş ocağı ile ilgili çalışmanın durdurulması için Vali Ali Fuat Atik ile görüşmek istediler.

Çok sayıda polisin bulunduğu Valilik bahçesinde dağılmaları yönündeki telkinlere rağmen dağılmayan vatandaşlar, hukuki itiraz süresi devam ederken, başlayan çalışmanın durdurulmasını istediler. Geka toplantısı nedeni ile valilik dışında olan Vali Atik ile görüşmeden gitmeyeceklerini söyleyen vatandaşlar "Biz itirazımızı yaptık, bu taş ocağı faaliyete geçmeyecek. Vali Ali Fuat ATİK ile görüşmeden gitmeyeceğiz. Demokratik hakkımızı kullanıyoruz" dediler. Valilik önündeki gergin bekleyiş devam ediyor.

Editör: TE Bilişim