Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, koronavirüs salgını nedeniyle yolcu taşıma kapasitelerinin yarı yarıya düşürüldüğünü anımsatarak, taksi, minibüsler ile halk otobüsü ücretlerine zam yapılmasını istediklerini söyledi. Apaydın'ın açıklamasına Denizli'den destek geldi. Denizli Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, esnafın zor durumda olduğunu belirterek zam istediklerini açıkladı.


YÜZDE 50 TAŞIMA ŞOFÖRLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Başkan Semerci, "Denizli’de odamıza kayıtlı 763 minibüs, 371 ticari taksi bulunmaktadır. Korona virüs tedbirleri kapsamında yüzde 50 kapasiteli taşıma durumu söz konusu. Bu durum şoförlerimizi olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle yüzde 50 zam beklentimiz var. Talebimizi Cumhurbaşkanımıza, Ticaret Bakanımıza, Denizli’deki 4 milletvekilimize ve Federasyon Başkanımıza ilettik. Şu ana kadar herhangi bir yanıt alamadık. 


EN AZINDAN SALGIN BİTENE KADAR... 


Taksicilerimiz çok fazla bir sıkıntı yaşamıyorlar. Ancak minibüs şoförlerimiz ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorlar. Zam istiyorlar. Bayramdan sonra korona virüsün biteceğini ve bu durumun kendiliğinden çözüleceğini umuyoruz. Ancak en azından virüs geçene kadar ücretlere yüzde 50 zam uygulansın. Virüs geçince eski ücretlere dönülsün. Bu talebimizi de Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ileteceğiz. Bir an önce bu konuya çözüm bulunmasını istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim