İnsanların kedi, köpek gibi hayvanları beslemesi alışık olunan bir durum. Hatta yılan gibi tehlikeli hayvanları ya da iguana gibi egzotik olanları besleyenler de sıradan bir hal aldı. Tıpkı Denizli Delikliçınar’da bir esnafın yaptığı gibi…

Soyu tropikal iklimden gelen ve egzotik bir kertenkele türü olan İguana’yı işletmesinde besleyen Denizlili esnaf, Afrika ve Güney Amerika kökenli bu hayvana  gözü gibi bakıyor.Çınar’daki iş yerine  8 ay önce getirdiği ve beslemeye başladığı iguanasıyla artık içli-dışlı olmuş. Adını da Ercü koymuş.

Temel ihtiyaçlarının yanı sıra günde 1 saat güneş alması için dışarıya çıkarıyor iguanasını. Halkın yoğun olarak kullandığı Delikliçınar kaldırımlarına çıkan iguanayı görenler ise şok oluyor. Denizlililer, belki de hayatlarında ilk kez gördükleri canlıya uzun uzun bakıyor.Kimi Ercü’yü seviyor, kimisi de uzaktan bakmayı tercih ediyor. Bazıları ise hiç korkmadan alıyor omuzlarına ve başlıyor sevmeye.İnsanlar merakla Ercü’nün enteresan hallerini izleyip fotoğraflıyor.

 

Editör: TE Bilişim