AK Parti ve MHP Denizli İl Başkanı, Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile birlikte Denizli Türk Hukuk Enstitüsü Şube Başkanı Avukat Yusuf Garip’e ziyarette bulundu. Ziyarette önümüzdeki dönem TBMM’de görüşülmesi beklenen yargı reformu paketi başta olmak üzere Denizli özelinde güncel konularda fikir alışverişinde bulunuldu. 

Önemli Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer alan ve 42 yıl önce kurulan Türk Hukuk Enstitüsü Derneği, geçtiğimiz yıl şubesini Denizli’de açarak faaliyetlerini başlatmıştı. Türk hukukunun gelişmesine, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine,  hukukçular arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla etkin bir şekilde faaliyetlerine devam eden Dernek, Denizli’de hukuki, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle öne çıkıyor.

DENİZLİ’DE ÜST DÜZEY ZİYARET

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, MHP İl Başkan Yardımcısı Hakan Çetinkaya, Merkezefendi MHP İlçe Başkanı Mehmet Altıntaş, önceki dönem MHP Denizli Milletvekili adayı Mehmet Uz,  Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şubesi yönetimini ziyaret etti.

“HUKUK OLMAZSA OLMAZ”

Denizli Türk Hukuk Enstitüsü Şube Başkanı Av. Yusuf Garip, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirirken, Dernek yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türk Hukuk Enstitüsü Derneği’nin 42 yıldır Türk mevzuatının milli ve demokratik hukuk devleti ruhuna uygun bir bütünlükle geliştirilmesine, yorumuna ve uygulanmasının teminine çalıştığını aktaran Garip, hukuk biliminde, Türk hukukunda bu hukukun türlü konularında ve öteki bilim konuları ile olan ilişkileri üzerinde kıyaslamalar ve monografik araştırma ve incelemeler yaparak her türlü katkıyı sunduklarını söyledi.

Türkiye’nin hukuk devleti kimliğine bir STK olarak destek vermeye de aralıksız devam edeceklerini aktaran Garip, Denizli’de yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgiler sundu.

YARGI REFORMU ÖNE ÇIKTI

Ziyarette ülke ve Denizli gündemine ilişkin güncel konuların yanı sıra TBMM’de görüşülmeyi bekleyen önümüzdeki günlerde genel kurula gelmesi öngörülen yargı reformu paketine ilişkin karşılıklı değerlendirmelerde yapıldı.

Garip görüşmede toplumun değişik kesimlerinin, meslektaşlarının yargı reformundan beklentilerine ilişkin konuları da TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a ve parti temsilcilerine aktardı.

Editör: TE Bilişim