Denizli Haber - Korona virüsle mücadele son dönemde sıkıntı günler geçiren Denizli’de vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. İlk dalgada başarılı bir performans gösteren Denizli, özellikle Kurban Bayramı sonrasında başlayan ikinci dalganın ana merkezlerinden birisi haline geldi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın sürekli olarak vaka sayısının hızla arttığı iller arasında saydığı Denizli’de, günlük bin 500 testin yaklaşık yüzde 40’ı pozitif çıkıyor. Test sayısına göre vaka oranının çok olduğu Denizli’de vakaların görülme sıklığı, Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasına da yansıdı.

KIPKIRMIZI BİR ŞEHİR

600 bin nüfuslu Denizli il merkezinde şehrin yüzde 90’ında büyük risk yaşanıyor. Şehrin tam göbeğinde yüksek riskli alan hızla artmaya devam ediyor. Geçen haftaya kadar Askeri alan ile Karşıyaka Mahallesi arasındaki riski alana 1 haftada Forum Çamlık çevresine kadar alan da dahil oldu. Büyük risk alanının yanı sıra şehir merkezinin çok sayıda noktasında da riskli alanlar yer alıyor.

RİSKLİ İLÇELER

Şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de sıkıntılı günler yaşanıyor. Özellikle Tavas, Acıpayam, Sarayköy, Çivril, Buldan ve Honaz ile Güney ilçelerinde yoğun risk sürüyor. Bu ilçelerin yanı sıra Bekilli de de son 1 haftada pozitif vaka sayısındaki artış göze çarpıyor. Geçen hafta riskli alanının bulunmadığı ilçede 1 haftada yüksek riskli bir bölge oluştu.

KIRSAL KÖYLERE KADAR

İl merkezi ve 10 ilçenin yanı sıra geride kalan 9 ilçede de riskli alan sayılarının artması dikkat çekiyor. Virüs riskinin yüksek olduğu Denizli’de vaka sayısı en ücra kırsal mahallelere kadar yayılmış durumda.

İşte Sağlık Bakanlığı verilerine göre Denizli’de il genelindeki son durum…

İşte Sağlık Bakanlığı verilerine göre Denizli’de il genelindeki son durum…

Denizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya BoyanıyorDenizli’de Tehlike Her Geçen Gün Artıyor, Kent Merkezi Kırmızıya Boyanıyor

Kaynak: Denizli24haber

Editör: TE Bilişim