Denizli Haber - Habitat Derneği ve QNB Finansbank işbirliğinde düzenlenen Minik Eller Kod Yazıyor projesi kapsamında yapılan Scratch Cup yarışmasında 673 takım arasından genç mucitler Nihat Yağız Aksoy ve Halil Emre Ağan Denizli'ye birinciliği getirdi.

Merkezefendi ilçesinde özel bir okulda öğrenim gören Nihat Yağız Aksoy ve Halil Emre Ağan, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Makbule Çavuş'tan aldıkları kodlama eğitiminin ardından oyunlar tasarlamaya başladı.

Aldıkları dersler sayesinde özgün yazılımlar geliştiren öğrenciler, iklim değişikliğine dikkat çekmek için tasarladıkları oyunla yarışmaya katılmaya karar verdi. Yarışmada Denizli'yi temsil eden öğrenciler, yıl boyunca tasarladıkları oyunla şampiyonluk elde etti.

DÜNYANIN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULDULAR

"Dünya Sorunlarına Çözüm Bul" temasıyla düzenlenen yarışmada tasarladıkları ve yazılımını yaptıkları oyunla iklim değişikliğine dikkat çeken öğrenciler Türkiye'yi dijital oyunlar konusunda üst seviyelere getirmeyi hedefliyor.

"TEKNOLOJİYLE DÜNYAYI KURTARACAĞIZ"

Yazılım ve tasarım konusunda ilerlemek istediklerini belirten 5. sınıf öğrencisi Halil Emre Ağan, "Dünyadaki sorunların başında iklim değişikliği de geliyor. Biz de arkadaşımla tasarladığımız oyunla bu konuya dikkat çekmek istedik. Teknolojiyle üretmeyi çok seviyorum. Ayrıca dünyadaki sorunlara teknolojiyle beraber çözüm bulacağımıza inanıyorum." dedi.

"OYUNUMUZ TÜM YAŞLARA UYGUN"

Tasarladıkları ve yazılımını yaptıkları oyunun tüm yaştaki insanlara hitap ettiğini belirten 5. sınıf öğrencisi Nihat Yağız Aksoy, "Oyunun bir bölümünde oyuncuları fiziksel olarak hareket etmeleri ve zararlı atıkları geri dönüştürme açısından çeşitli dijital devrelerle oyunun içinde kendilerinin yer bulmasını sağladık. Hatta bunu daha gerçekçi yapmak adına en son bölümde oyuncuların kendini oyunun içinde bularak kamera algılayıcı yazılım ile sera gazı, nükleer atık gibi çeşitli atıkları yok etmesi için bölüm oluşturduk." dedi.

"ÖĞRENCİLERİM GELECEĞİ YAZACAKLAR"

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Makbule Çavuş, okulda verdikleri kodlama eğitimiyle öğrencilerinin bu başarıyı elde ettiği için gurur duyduğunu ifade etti. Gençlerin geleceğinin çok parlak olduğu belirten Makbule Çavuş, "Geleceğin dilinin kodlama olacağına inanıyorum. Biz de öğrencilerimize bu yönde katkı sağlamak amacıyla robotik, kodlama, tasarım ile üretmenin yanında siber güvenlik gibi eğitimler vererek destekliyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizi bilgi ve yetenekleri doğrultusunda teknoloji yarışmalarına katılmasını sağlıyoruz. Nihat Yağız ve Halil Emre de programlama konusunda oldukça yetenekli, gelecekleri çok parlak. Yarışmada kazandıkları başarıdan dolayı öğrencilerimle gurur duyuyorum. Öğrencilerimin gelecekte çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim