Balık avcılığında Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Denizlili genç sanayici Alptuğ Önal uluslararası yarışmalarda da Türkiye’yi temsil ediyor. Son yarışma ise Dünya Balıkçılığın Zirvesi olarak kabul edilen Cape Town TUNA MASTERS  78 kg ağırlığında sarı yüzgeçli orkinosu avlayarak yarışmada ikinciliği kazandı.

Ekip halinde yarışmaya katılan Türk balıkçılar Önal’ın bu başarısı birlikte kutladılar. Dünya’dan çok sayıda takımın katıldığı yarışmada Önal bireysel kategoride başarısı ile göz doldurdu.

Yarışmanın oldukça heyecanlı geçtiğini belirten Önal; “Denizciler için oldukça önemli bir yer. Balık tutmanın yanında, teknede ayakta durmak bile oldukça zordu. Ekibimizle birlikte yarışmada ülkemizi temsil ettik. Oldukça zorlu bir yarış oldu. Ancak ekibimizle güzel bir başarı yakaladık. Gururlu ve mutlu hissediyoruz. Yarışmada çok güzel dostluklar kurduk. Gündüz yarıştık, akşam rakiplerimizle aynı sofrada oturup yemek yedik ve sohbetler ettik. Hem kendi adıma hem de ekibim adına unutulmaz bir deneyim oldu. Hayatımda en az bir kere yapmam gerekenler listesinde olan bir şeydi bu sebeple de çok mutluyum” dedi.

Editör: TE Bilişim