Denizli Haber - Koronavirüsle mücadele kapsamında geliştirilen koronavirüs aşıları ülkemizde nüfusun yarısına uygulandı. Aşılamayla birlikte düşüşe geçen vakalar insanlara umut vermeye devam ediyor. Yaklaşık 16 aydır ülkemizin mücadele ettiği koronavirüs vakaları Denizli'de günden güne azalmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına yansıyan veriler kapsamında Denizli'de bulunan kırmızı alanlar maviye gerilemeye başladı. Vatandaşların aşı olması ve maske, mesafe kurallarına uyması sayesinde düşen vakalar insanları sevindirmeye devam ediyor.

Son olarak HES uygulamasına yansıyan veriler kapsamında Denizli'nin merkezinde kırmızı alanda bulunan bölgeler maviye dönüştü. Denizli'nin 6 ilçesinde koronavirüs vakalarının görülmediği gözlemlenirken bu ilçeler Baklan, Bekilli, Beyağaç, Çal, Serinhisar ve Güney oldu. Vatandaşlar maske ve mesafe kurallarına özen göstermeye devam ederken, Denizli'de en fazla vaka görülen ilçe Çivril olarak gözlemlendi.

Editör: TE Bilişim