Türkiye’de korona virüsle mücadelede en başarılı iller arasında yer alan Denizli’nin korona virüs yoğunluk haritası güncellendi. Son dönemde vaka sayısının arttığı Denizli’de Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar adlı uygulaması üzerinden nerede korona virüs hastası yoğunluğu yaşanıyor bilgilerine rahatça ulaşılabiliyor. Google ve apple uygulamalarına uygun olarak üretilen uygulama, kimlik doğrulaması ve kayıt işlemlerinin ardından bulunduğunuz bölgenin güvenli olup olmadığını, şehirdeki risk alanlarını ortaya çıkarıyor. 
 

DENİZLİ’DE 6 İLÇEDE HASTA YOK
Hayat Eve Sığar uygulamasının verilerine göre Denizli’de 6 ilçede korona virüs vakası bulunmuyor. Bu ilçeler Çal, Baklan, Çameli, Beyağaç, Babadağ ve Güney olurken, Çameli’nin Kızılyaka Mahallesinde ise düşük riskte yoğunluk yer alıyor. 
 

8 İLÇEDE DÜŞÜK RİSK
Bu 6 ilçenin yanı sıra Tavas, Kale, Serinhisar, Sarayköy, Bekilli, Honaz, Bozkurt ve Çardak’ta ise düşük riskte bir yoğunluk yaşanıyor. Tavas, Kale, Çivril, Bozkurt ve Çardak’ta tek noktada düşük risk, Serinhisar ve Honaz’da iki, Bekilli ve Sarayköy’de ise 3’er noktada düşük risk alanı bulunuyor.
 

BULDAN’DA TURUNCU NOKTA
Denizli’de merkez ilçelerinin ardından en riskli ilçe olarak ise Buldan dikkat çekiyor. İlçe merkezinde Göğüs Hastalıklarının alt kısımlarına denk gelen 4 Eylül Mahallesinin çevresinde turuncu ile işaretlenmiş alan dikkatlerden kaçmıyor. Öte yandan ilçe merkezinde 4 noktada ise düşük risk alanları bulunuyor.
 

ACIPAYAM’DA 7 ALAN DÜŞÜK RİSKTE
Korona virüslü mücadelede en zorlu günleri geride bırakan Acıpayam ise, durumu bir nebze olsun toparlamayı başardı. İlçe merkezinde 7 farklı alanda düşük risk alanları yer alıyor.
 

MERKEZDE İKİ TURUNCU ALAN
Denizli il merkezinde ise tablo biraz daha ciddileşiyor. Hayat Eve Sığar verilerine göre il merkezinde EGS Park çevresinde yer alan konut alanlarında turuncu ile işaretlenmiş alan dikkatlerden kaçmıyor. Pamukkale ilçesinde ise Topraklık Mahallesinin Halk Caddesine kadar olan alanında Atatürk Caddesine bakan kısımlarda da turuncu ile işaretlenmiş alan yer alıyor. Öte yandan il genelinde çok sayıda noktada da düşük riskli alan yer alıyor.

Editör: TE Bilişim