Denizli Haber - Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu toplandı. Denizli Polis Evi'nde gerçekleştirilen toplantıya Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, platforma üye sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin başkanları katıldı.

Toplantıda, Denizli Milletvekilleri TBMM'de yeni çıkan yasaları ve iş dünyası için düşünülen tasarrufları anlattı. Ayrıca Platform Üyeleri, Milletvekillerine Denizli'nin ana sorunlarını aktardı.

Toplantıda konuşulan konuları aktaran DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Uzun zamandan beri platform toplantısını COVİD nedeniyle yapamıyorduk. Geçen ay yaptık ama bu sefer milletvekillerimizden bu talep gelince birlikte yapalım istedik. İlk olarak platformumuzun ana konularında Denizli’nin satır başı olan konularındaki sorunlarımızı dile getirdik. Bilahare, bütün katılımcılar sorunlarımıza cevap verdiler. Toplantının ana hatları itibari ile gerçekten başarılı ve anlamlı bir toplantı oldu. Gerek katılan protokol üyeleri, gerek platform üyeleri mutluydular. Bu toplantının 6 ay, 9 ay veya yılda bir yapılması en önemli nokta olarak algılandı ve bir yerde prensip kararı alındı” dedi.

Özellikle Denizli’nin satır başı konuları içerisinde salgın nedeniyle alınan tedbirler ve bu tedbirlerin Denizli için durumu gözlemlendi diyen Keçeci, “Denizli-İzmir hattının karayolunun düzgün yürüyor olduğu, karayollarının bir takım problemlerinin çözüldüğü söylendi. Özellikle üyeler tarafından sorun olarak getirilen Devlet Demiryollarının Denizli-İzmir-Aliağa ve Çandarlı Limanlarındaki durumu sorulduğunda bu konunun mutlaka kendileri tarafından da takip edilmesi gereken, Çandarlı ve Aliağa’nın Denizli için olmazsa olmaz ulaşım araçlarından biri olduğu hususunda buluşuldu ve bu konunun daha yoğun takibi için prensip kararı verildi. Diğer taraftan THY seferlerinin Denizli’de daha ileriki günlerde yani COVİD’in daha rahatladığı ve ticaretin, turizmin hareketlendiğinde havayolunun sıkışmaması için tarifelerinin biz takip ediyoruz ama kendileri tarafından takip edilmesi hatırlatıldı” diye konuştu.

Keçeci, “Çardak OSB’nin doğalgazının 15 gün önce Enerji Bakanı’nın da katılımıyla yapılan toplantıda yapılmasına karar verilmişti. Artık bunda sorun olmadığı ve olayın altyapı çalışmalarıyla devam ediyor olduğu hatırlatıldı. Şehir Hastanesi’nin de ihalesinin yapıldığı ve bunun da takip ediliyor olduğu söylendi. Tavas-Serinhisar yol kavşağında lisanslı deponun yapılıyor olması söz konusu oldu. Denizli’deki kuraklıkla ilgili yapılacak olan tedbirler de özellikle damla sulama şeklinde yapılacak olan sulamanın ve su toplama alanlarının zenginleştirilmesiyle ilgili çalışmaların yapılması hususunda mutabık kalındı. Dolayısıyla Denizli’nin konuları yalnız bunlarla ibaret olmamakla beraber, süre içerisinde konuşulmayan konu kalmadı.” şeklinde konuştu.

Daha sonraki toplantıda, platform başkanlarının dile getirdikleri farklı ve muhtelif konulardaki Denizli’ye ait sorunların tespiti ve çözüm yollarının, katılımcı millet vekillerimizin yapacağı çalışmalarla bir sonraki toplantıda cevaplanması veya çözülen sorunların platform sözcüsü marifetiyle platforma bilgi verilmesi hususu kararlaştırıldı. Zira talep edilen konuların sayın millet vekillerinin tetkik ve incelemeleri ile ancak yorum yapılabileceği ve varsa çözüm yollarının araştırılabileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim