Denizli’de yeni adli yargı döneminde 4 yeni mahkeme kurulacak. HSK kararıyla Tüketici Mahkemesinin yanı sıra Aile, Asliye Hukuk ve Asliye Ceza Mahkemesi açılacak.

Yeni kurulacak olan 4 mahkemenin mahkeme heyetleri yine HSK tarafından belirlendi. Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2 Ekim’de başlayacak olan Adli Yargı dönemi öncesinde iş yoğunluğunu gözeterek yeni açılacak mahkemeleri belirledi. Yeniden İnceleme ve Tevziye İlişkin Taleplerin Değerlendirilmesine Yönelik incelemelerin ardından 10 Temmuz itibariyle belirlenen karara göre Denizli’de mahkeme sayısı arttırılacak.

4 YENİ MAHKEME HSK,

Bu kapsamda 2 Eylül’den itibaren Asliye Hukuk ve Ceza ile Tüketici ve Aile Mahkemesi kuracak. Yeni kararla Asliye Hukuk Mahkemesi sayısı 5’e, Asliye Ceza Mahkemesi sayısı 14’e ve Aile Mahkemesi sayısı ise 6’ya çıkarılacak. 6. Aile Mahkemesi’nde Büşra Uçar Öner, Denizli 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Selçuk Hakan Çiftçioğlu, Denizli 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ise Ahmet Çetin mahkeme başkanı olarak görev yapacak.

İLK KEZ BİR TÜKETİCİ MAHKEMESİ

Yine kurul kararıyla kurulan Tüketici Mahkemesinde ise Ersin Çeçen hakim olarak görev yapacak. Denizli Adliyesinde kurulacak olan Tüketici Mahkemesi, Denizli açısından da bir ilk olacak.

Editör: TE Bilişim