Denizli Haber - Konyalıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  "Covid-19’un salgınında dünya genelinde vaka sayısı 55 milyonu geçti, 1,5 milyona yakın kişi hayatını kaybetti. İkinci dalganın daha şiddetli ilerlemesi ile Denizli gibi birkaç ilimiz başta olmak üzere ağır hasta sayımız ve kayıplarımız da hızla artıyor.

Genel tabloya baktığımızda, sosyal izolasyon tedbirleri kapsamında evlere kapandığımız Mart ve Nisan aylarına göre salgını çok daha kritik hale geldiğini söylemek mümkün. Buna rağmen gerek karar vericiler özelinde, gerekse halk cephesinde bu hassasiyetin gerektirdiği farkındalığı gösteremiyoruz.

Öncelikle her gün açıklanan vefat ve hasta sayılarının inandırıcılığının, toplum gözünde karşılığının olmadığını görüyoruz. Verilen rakamlar ile inandırıcılığını yitirmiş risk sonuçta tehdit gibi algılanmadığından, paylaşılan öğütlerin ve beklenen duyarlılık da toplumda istenen düzeyde karşılığı olmuyor. Sonuçta, deve kuşu misali gözlerimizi kapattığımız tehlike hızla büyüyor. Bu anlamda, doğru rakamların kamuoyu ile paylaşılması beklenen duyarlılığı artıracaktır.

Pandeminin ilk aylarında yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları kamu kuruluşları, özel sektör ve kişiler bazında büyük fedakarlıklar içermiş ve sonuç alınabilmişti. Bu gün ise sadece okullarımızda kısmen online eğitim devam etmekte ve bir takım tüzel kişiliklerde esnek çalışma yapılmaktadır. Hızını ve şiddetini artıran pandemiye karşı sosyal ortamlarda, üretim ve ticaret hayatımızda ilave tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır.

Sonuç olarak; Devlet yetkililerimizden şeffaflık ve somut tedbirlerin alınması için acil reaksiyon gösterilmesini talep ediyoruz.

Editör: TE Bilişim