Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu, imam ve vaizlerin Çanakkale’yi anlatması kadar doğal bir durum olmadığını belirterek, konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim İş’e sert tepki gösterdi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Müftülüğü arasında imzalanan, Denizli Valiliği’nin de onay verdiği protokol gereği, müftü, imam ve vaizlerin okullarda Çanakkale ruhunu anlatması kararlaştırıldı. Buna tepki gösteren Eğitim İş Sendikası Başkanı Namık Kemal Aydoğan, ‘Çanakkale’yi anlatmak müftülere, imamlara mı kaldı’ dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu, ‘’ Çanakkale bizim tarihimizin en önemli safhalarından birisi. Orada şehit olanlar, gazi olanlar hepimizin dedesi, ninesi. Bizler de okullarımızda Çanakkale’yi anlatmaya çalışıyoruz. Çanakkale’yi sadece savaş meydanlarından ibaret görenler büyük yanılgı içindeler. Çanakkale bir ruhtur. O ruhun içinde sadece savaş meydanları, mermiler, silahlar yoktur. Kimi zaman hücuma geçerken ‘Allah Allah’ nidalarıdır o ruh, kimi zaman 3 dakika sonra şehit olacağını bile bile o mevziye girmektir. Bizlerin de anlattığı Çanakkale tam olarak budur. Çanakkale’yi geçilmez kılanları anlatmaktır’’dedi.

Çanakkale’nin Türk milletinin ortak değeri olduğunun altını çizen Sürücüoğlu, ‘’ Ortak değerler üzerinden yapılan açıklamalar bizleri oldukça üzmüştür. Biz Denizlili din görevlileri olarak Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin izinden gidenleriz. Onun milli mücadeleye katılım sağlanması için yaptıklarını kim unutabilir. Ahmet Hulusi Efendi’nin izinden gidenler de pekala Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı gelecek kuşaklara aktarabilir. Daha protokolün kimler arasında imzalandığını, kapsamını dahi bilmeyenlerin açıklamalarının tek amacı biz imam ve vaizlere olan önyargılarıdır. Din görevlilerini inciten bu açıklamayı yapan Eğitim İş’i şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum’’dedi.

Editör: TE Bilişim