Denizli Haber - Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Denizli ziyaretinde önemli birçok projeyi kamuoyu ile paylaştı. Onlardan birisi de ender bulunan balık türlerine, kuşlara ev sahipliği yapan, sazlıklarıyla ve nilüfer çiçekleriyle doyumsuz bir görsellik sunan Işıklı Gölü oldu.

Bakan Kurum, sit alanı içinde yer alan Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü’nün millet bahçesi olacağını açıklayarak, "Çivril ilçemizde Işıklı Gölü var. Doğa harikası bir göl ve sit alanı içinde yer alıyor. Bu gölümüzü de turizme kazandıracak bir proje gerçekleştiriyoruz. 60 bin metrekarelik alanda Işıklı Gölü etrafında yürüme ve bisiklet yollarının olduğu önemli bir peyzaj düzenlemesiyle millet bahçesi projesini Denizli’ye kazandırıyoruz. Bu projeleri gerçekleştirip, Denizli’yi bulunduğu konumdan daha ileriye taşıyacağız" dedi.

ÇİVRİL VE DENİZLİ’DE HEYECAN YARATTI

Çivrilli olan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, 4 yıl önce olduğu gibi yıllardır Işıklı Gölünün gereken cazibe ve çekim merkezine kavuşması için teleferik kurulması, imar planlamaları ve çevre düzenlemeleriyle bölgeye hak ettiği yatırımların yapılması noktasında düşüncelerini paylaştıklarını hatırlattı. Bugüne kadar da bu talepleri her platformda dile getirmeye devam ettiklerini belirten Garip, “Çivril; Gümüşsu Şelalesi, Akdağ Tabiat Parkı, Tokalı Kanyonu ve nilüfer çiçekleriyle bezeli bir doğal güzellik Işıklı Gölünün bulunduğu yeşil bir coğrafyaya sahip. Doğa turizmi açısından birçok güzelliği içinde barındıran ender bir habitat. Ancak maalesef beklenen ilgi bu güne kadar bölgeye olmadı. İnsanlarımız bir kaç saatlik ziyaretin ardından tekrar evlerine döndü. Bunun nedeni ise; göl ve çevresinde sosyal donatı, konaklama ve insanların günlük temel ihtiyaçlarının karşılanmasında yetersiz fiziki koşullar olarak karşımıza çıktı. Biz yıllardır bu güzelliklerin doğa turizmine kazandırılması için gerekli imar ve çevre düzenlemelerinin yapılmasının önemine vurgu yaptık. En önemli projelerden birisi olarak ise,  Işıklı Gölü'nü besleyen suların çıktığı kaynaktan Akdağ’ın zirvesine teleferik kurulmasını önerdik.  Dağın zirvesine çıkan vatandaşlarımız Işıklı Gölü'nün eşsiz doğal güzelliğini ve tüm Çivril Ovası'nın güzelliğini görmeleri sağlanabilir. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Denizli ziyaretinde Işıklı Gölü projesini açıklaması bizleri gerçekten heyecanlandırdı. Projeyi tüm kalbimizle destekliyoruz. Millet Bahçesi projesiyle göl çekim merkezi olacak. Denizli ve Çivril’in tanıtımına büyük katkı sunacak. Göl ile ilgili yıllardır dile getirdiğimiz hayallerimiz gerçek olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim