Denizli Haber - Açılış konuşmasını yapan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, barış ve dayanışmanın sembolü 9 Mayıs Avrupa Gününün bu yıl tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de “Umudumuz Hep Genç” sloganı ile kutlandığını dile getirdi. Etkinlik vesilesi ile Avrupa Birliği ile ilgili çalışmalar yürüten kurum temsilcileri ve DSO paydaşları ile bir araya gelerek hem Avrupa Gününü kutlamak hem de ortak yürütülebilecek çalışmalar için fikir alışverişinde bulunmak üzere toplanmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konuşmasında, AB’nin en önemli ticaret ve yatırım ortaklarından Türkiye ile ekonomik ilişkilerinin yansıra güvenlik, enerji ve göç gibi birçok konuda birlikte çalıştığını, Türk iş dünyası için AB üyelik hedefinde, gümrük birliğinin güncellenmesi, vize serbestliği ve yeşil mutabakat konularının da son derece önem taşıdığını belirtti. Tüm bu ortak alanlar aslında hem ticari hem siyasi hem de kültürel açıdan AB ile ilişkilerin iki taraf arasında kalıcı bir diyalog gerektirdiğini, özellikle gençlerin bu sürece katkısının kilit önem taşıdığını vurguladı. Küresel ölçekte yaşanan salgın ve savaş gibi olumsuzluklar tüm dünyayı derinden etkilediğini ifade etti, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce son bulmasını diledi ve daha barışçıl bir dünya için de “Umudumuz Hep Genç” diyerek katılımcıların Avrupa Gününü kutladı.

Açılış konuşmasının ardından AB Türkiye Delegasyonu mali desteği ile faaliyetlerini sürdüren Denizli AB Bilgi Merkezinin çalışmaları hakkında Koordinatör Cansun Özdülger katılımcıları bilgilendirdi. Özdülger, Türkiye’de 19 şehirde bulunan AB Bilgi Merkezleri Ağı ve Avrupa Günü kapsamında yürütülen etkinlikleri hakkında bilgileri içeren bir sunum yaptı. 

Sunumların ardından katılımcılar, DSO fuaye alanında kokteyl eşliğinde fikir alışverişinde bulundular. AB konusunda çalışan kurum temsilcilerinin ağırlıklı olduğu katılımcılar bu alandaki deneyimlerini paylaştılar ve gelecekte kurabilecekleri yeni iş birlikleri hakkında görüşme fırsatı buldular.

Editör: TE Bilişim