Denizli Haber - Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye ekonomisiyle ilgili güncel verileri toplantıya katılan meclis üyeleri ile paylaştı. Son günlerde en çok dile getirilen konu olan tekstil sektöründeki pamuk ipliği krizi ise toplantının ana gündem maddesini oluşturdu. Hammadde fiyatlarındaki artış, kurdaki istikrarsızlık ve konteynır sorunu ise toplantının en çok konuşulan diğer gündem maddeleri oldu. Bir önceki toplantıda gündeme alınan su konusu ve dijitalleşme ise meclis üyeleri tarafından dile getirilen diğer konular oldu.

Pamuk ipliğindeki fiyat artışları nedeniyle birçok sanayicinin kendilerine ulaştığını belirten Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, konuyla ilgili DSO Meclis üyesi Osman Uğurlu’ya söz verdi. Pamuk ipliğindeki fiyat artışları ile ilgili olarak DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve DSO Meclis üyesi Çoşkun Kaya da görüşlerini dile getirdi. Konu, hafta başında da Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası ve DENİB tarafından da ilgili mercilere iletilmişti. Tekstil sektörü temsilcileri tarafından yapılan müzakere sonucunda ithal pamuk ipliğinin üzerindeki ilave gümrük vergisinin kaldırılmasına ilişkin Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

Son zamanlarda yaşanan konteynır krizi nedeniyle ihracatlarının aksadığını dile getiren meclis üyeleri, bu konuda da Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile birlikte bir çözüm arayışına girilmesini talep ettiler. Konteynır bulunamaması konusunda yaşanan sıkıntı sadece Türkiye’de olmamasına rağmen, bu durumun ithalat gecikmeleri nedeniyle üretimde aksamalara neden olduğu ve hazır olan birçok malın henüz müşteriye ulaştırılamaması nedeniyle yeni siparişlerin de geciktiği belirtildi.

Hammadde, kurda yaşanan dalgalanmalar ve lojistik problemleri nedeniyle üretim maliyetlerinin arttığı son dönemde dijitalleşmenin öneminin vurgulandığı toplantı kapsamında Denizli Sanayi Odası tarafından bir sonraki hafta dijitalleşmeye yönelik olarak yapılacak toplantının duyurusu da Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci tarafından meclis üyeleriyle paylaşıldı. 3 Mart 2021 Çarşamba günü Turkcell eski Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in konuk edileceği webinarda ele alınacak olan konu başlıkları; “İş dünyasında başarılı olmanın ipuçları? Başarıda işin sırrı nedir? Yeni dönem öne çıkan teknolojiler neler? Dijital dönüşüm sanayi için ne anlam ifade ediyor? Maliyetleri minimize eden, karlılık ve işgücünde verimlilik artıran yeni nesil akıllı yazılımlar neler? Sanayide uygulamaları neler?” şeklinde olacak.

Editör: TE Bilişim