İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun teklifi bugün Resmi Gazete’de “Dijital Mecralar Komisyonu Kurulması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” adı altında yasalaştı. Kanun, iş hayatı için önemli birkaç değişikliği barındırıyor:

1. İSG Uygulaması Ertelendi: 50’den az çalışanı olan az tehlikeli işyerleri ve kamu kurum ve kuruluşlarında iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirme ve/veya bulundurma yükümlülüğü 1 Temmuz 2023 yılına ertelendi.

2. Yeni İstihdam Teşviği: 1 Temmuz 2020 tarihinden önce kısa çalışma ödeneğine başvurmuş işletmelerde normal haftalık çalışma sürelerine dönülmesi halinde, kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay süreyle işsizlik sigortası primi hariç sigorta primlerinin işçi + işveren hisselerinin tamamı işsizlik sigortası fonundan karşılanacak. 3 aylık süre Cumhurbaşkanı tarafından 6 aya kadar uzatılabilecek.

3. Fesih Yasağı Düzenlemesi: 16 Nisan 2020’de 4857 sayılı İş Kanunu’na getirilen geçici madde ile yürürlüğe konulan fesih yasağı uygulaması için Cumhurbaşkanı’na 30 Haziran 2021 tarihine kadar yetki verildi.

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili uygulamanın ertelenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, iş sağlığı ve güvenliği için gerek iş dünyasına gerekse iş dünyasına hizmet verecek gruplara verilen bu 3 yıllık sürenin hazırlanmak için yeterli olduğunu belirtti. Keçeci, yaptığı açıklamada “Bu düzenlemede emeği geçen TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve tüm teknik ekibine, değerli Bakanlık çalışanlarımıza ve komisyonlarda görev yapan milletvekillerimize Denizlili sanayiciler adına teşekkürü borç biliriz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim