Denizli Ticaret Borsası (DTB) heyeti, “Nükleer Teknikler Kullanılarak Leblebilik Nohut Islahı Projesi” kapsamında Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Eskişehir’de bulunan Enstitüsü’ne yapılan ziyarette, DTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, DTB Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun (TAEK), Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin (SANAEM) Nükleer Teknikler Bölümü Tarım Birimi Yürütücüsü Dr. Zafer Sağel ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sabri Çakır bir araya geldi.

Tesiste çeşitli incelemelerde bulunan kurumlar, 3-4 yıl içerisinde sektörün ihtiyacı olan iri taneli, kolay soyulabilen, işlem görmeye dayanıklı, yüksek verimli ve antraknoz hastalığına dayanıklı leblebilik nohut çeşitlerinin geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulundu. Kurumlar, projenin gerçekleşmesi için çalışmalara devam edileceğini ifade etti.

DTB geçtiğimiz yıl içerisinde “Nohut Paneli” gerçekleştirerek, üreticilerin ve tüccarların nohut ile ilgili sorunlarını tespit etmiş, ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda, DTB ile Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun, Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi arasında 160bin TL bütçeli “Nükleer Teknikler Kullanılarak Leblebilik Nohut Islahı Projesi” imzalanmıştı.

Editör: TE Bilişim