Denizli Haber - PAÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun, 5. kişisel resim sergisi olan “Düşün”ü sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Eğitim Fakültesi fuaye alanında, pandemi koşulları göz önüne alınarak sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları; Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı ve Doç. Dr. İbrahim Tuncel ile sınırlı sayıda öğretim üyesi ve idari çalışan katıldı.

Sergi öncesinde kadın öğretim üyeleri ve idari çalışanların nezdinde tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, günün anısına çiçek takdiminde bulundu.

Sergi, Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer ve Öğr. Gör. Birol Işıkdemir’in sunduğu müzik dinletisi ile başladı. Müzik dinletisinin ardından davetliler, çağdaş kadın temalı resimlerden oluşan 14 çalışmanın yer aldığı sergiyi gezdiler. Sergi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun, Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer ve Öğr. Gör. Birol Işıkdemir’e günün anısına teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

“Düşün” isimli resim sergisi, 22 Mart 2021 tarihine kadar Eğitim Fakültesi fuaye alanında sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun, 5. kişisel resim sergisi olan “Düşün” ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Sergimde, çağdaş kadın temalı resimlerden oluşan 14 çalışma yer alıyor. Eserleri, dışavurum akımından hareketle tuval üzerine akrilik çalışma ile hazırladım. 8 Mart her zaman kadına yönelik şiddet olarak algılansın istemiyorum. Çalışan, kendi ayakları üzerinde duran kadın imajını hep eserlerimde yansıtmaya çalışıyorum. Sergimin hazırlanması ve sanatseverlerle buluşturulmasında emeği olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan olmak üzere değerli dekanımıza, yöneticilerimize, aileme, özellikle kızım İclal’e ki aynı zamanda bana modellik de yapıyor; öğrencilerime ve arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle Dünya Kadınlar Günü’nün dostlukla, saygıyla, sevgiyle, sanatla ve aynı zamanda şiddet ve salgından uzak kutlanmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim