Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak belirlenen Ekim ayında Sürdürülebilirlik Departmanımızın Denipol Hastanesi İşbirliği ile hazırlayıp yürüttüğü “Kanserde Erken Tanı”  projemizi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.

Meme kanseri, bütün kanser türleri içerisinde akciğer kanserinden sonra en çok rastlanan ikinci tür olmakla birlikte, kadınlarda en çok karşılaşılan kanser türüdür. Bu bilinçle, yarıdan fazla kadın istihdamı olan firmamızda bu projenin gerçekleştirilmesinin son derece elzem olduğunun farkındayız.

Bu proje kapsamında Denipol hastanesinin alanında uzman hekimlerinin katıldığı ve meme kanseri türleri,  meme kanserinin teşhisinde kişinin kendi kendine yapacağı düzenli muayenenin önemi hakkındaki bilgilerini çalışanlarımıza aktardığı bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı, meme kanserinin erken teşhisi için düzenli kontrol yapılmasının meme sağlığı, meme hastalıkları ve meme kanseri tanı ve tedavi yöntemleri hakkında çalışanlarımızın geniş ölçüde bilgilenmesini sağladı. Toplantının ardından, çalışanlarımızın istedikleri saatlerde hastaneye gidip gerekli tetkiklerini yaptırabildikleri birkaç aya yayılan bir takvim hazırladık. Çalışanlarımız bu takvimi aksatmadan hastaneye giderek kontrollerini yaptırdılar.

Proje yürütücüsü Sosyal Uygunluk Departmanı ilgili proje ile ilgili “Tıp dünyasında meme kanserinde erken teşhisin önemi ve geçmişte meme kanserine yakalanan birçok hastanın doğru tedaviyle sağlığına kavuştuğu çok sık tekrarlanan bir gerçek. Bu yüzden meme kanserine yönelik ortaya koyduğumuz farkındalık çalışmalarımızı her yıl çalışma takvimimize ekliyoruz. Aynı projeyi belirli aralıklarla yeniden gündeme getireceğiz.” dedi.”

Editör: TE Bilişim