Denizli Yörükleri Derneği ve Özel İnsanlar Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle  Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda  Yörük Şenliği düzenledi. Birbirinden renkli ve duygu dolu saatlerin yaşandığı etkinlikte, Prof. Dr.Turgut TOK’un Yörüklüğü anlatan konferansının yanı sıra, Mustafa Ünal fotoğraf sergisi, Yazar Eda Urhan ve Gazeteci Yazar Sevim Say’ın kitap imzası,  folklor, konser, ve kermes yer aldı.

 

SEVİM SAY

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda 1 Aralık Cumartesi günü Dünya Engelliler Günü (3 Aralık) nedeniyle Denizli Yörükleri Derneği ve Özel İnsanlar Derneği ortaklaşa Yörük Şenliği düzenledi.

Etkinliğe Denizli protokolünün yanı sıra, sivil toplum örgütleri ve Yörük temsilcileriyle birlikte Özel İnsanlar da katıldı.

Prof. Dr. Turgut Tok Yörükler ve Denizli tarihi hakkında önemli bilgiler verirken, yöresel Türk Halk Müziği sanatçıları, kermes, folklor gösterileri, Mustafa Ünal’ın ilgiyle izlenen fotoğraf sergisi ile Yazar Eda Urhan ve Gazeteci Yazar Sevim Say’da etkinliğe kitap imzasıyla katılıp destek verdiler.

 

“HER ZAMAN ÖZEL İNSANLARIN YANINDAYIZ”

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan ise etkinlikte yaptığı konuşmada, 3 Aralık tarihinin her yıl Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını belirtirken şöyle dedi :  “Bu etkinlik özel insanlarımızın sadece bir gün yanında olduğunu göstermek için değil, tam tersine her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek içindir. Unutmayalım ki her insan engelli adayıdır. Bu nedenle etkinliklerimiz artarak devam edecek. Bundan sonra da birlik ve beraberlik çerçevesi içinde, el ele vererek birbirimize destek olmayı sürdüreceğiz. Çünkü engeller paylaştıkça aşılır.”

 

“BİZLERİ YAPTIKLARIMIZLA GÖRÜN”

Özel İnsanlar Derneği Genel Başkanı ve Denizli Yörükleri Derneği Kadın Kolları Başkanı Aysun Toner Karaaslan konuşmasında, hayatı paylaşmaya engel olmadığını vurguladı.

Karaaslan etkinliğe katılanlara seslenerek “Öncelikle bizleri engellerimizle değil, yaptıklarımızla görün. Herkes bir gün engelli olabilir. Ama önemli olan yüreklerin engelli olmaması” dedi.

 

“YAZAR URHAN’IN ŞİİRİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI”

Etkinlikte “Özel İnsan” isimli şiiri okuyan Yazar Eda Urhan, izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, bazıları gözyaşlarına engel olamadı.

Urhan’ın şiiri büyük alkış alırken, sahneden katılanları selamlayarak inen Yazar, ardından kitap standında kitaplarını imzalamayı sürdürdü.

Editör: TE Bilişim