Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlikle ilgili olarak, 'Bedelli yok dedikodusu var' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, bedelli askerlik konusuna değindi ve "Bedelli askerlik yok dedikodusu var" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Toplantı öncesinde kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "bedelli askerlik" tartışmalarına değindi.

Bedelli askerlik düzenlemesinin kabinenin gündeminde olmadığını söyleyen Erdoğan, ortaya atılan ifadelerin kendisine ait olmadığını belirtti.

 

Erdoğan, "Bedelli yok, dedikodusu var" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumu kararına değinen Erdoğan, "Irak'taki Kuzey Irak yerel yönetimiyle ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzdü" dedi.

Erdoğan, "Kuzey Irak'ın bağımsızlığıyla ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki bu adım istişare yapılarak atılsın. Biz bu bölgede Irak'ın toprak bütünlüğünü hep savunduk. Bugüne kadar nasıl bu görüşmeleri yaptıysak burada da aynı şekilde bunun yapılması gerekirdi. Bu kritik süreçte böyle bir adım atılması kimsenin yararına değildir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "2023 yılına kadar hızlı tren hattını 12 bin kilometreye çıkarmayı düşünüyoruz. İstanbul Boğazı'nı Marmaray ve Avrasya Tüneli ile denizin altından ilk defa, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile 3. kez birleştirdik. Uyuyan yan gelip yatan bir Türkiye yok. Çalışan gayret eden, muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı arzu eden bir Türkiye var. Anamuhalefetin başındaki at konuşuyor. 7 milyon işsiz varmış. Başbakanımız cevap verdi gerçi ama senin kılavuzun karga, kargaya da hakaret olmasın ama.

 

Ekonomide ülkemizi 3 kat büyüterek güçlü Türkiye yuolunda büyük adımlar attık. Geldiğimizde IMF'ye 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Ekonomi alanında IMF ile olan bu ilişkiyi kestik attık. Merkez Bankası'nda 27.5 milyar dolar döviz rezervimiz vardı. Şimdi 106-107 milyar dolar. yatırımlara ayrılan kaynağı 70 milyar liradan 700 milyar liranın üzerine çıkardık. Ama anamuhalefet bundan rahatsız. Savunma sanayiinde kendi silahlarını üretip ihracata başlayacaksınız, bundan rahatsızlar.

Demokrasiye sahip çıkarak kirli pazarlıklarla iktidar hayali kuranları sandığa gömdük. Darbeciler, 15 Temmuz'da başarısızlığa uğratıldı. Hizmetten başka hiçbir hedefimiz gayemiz olmadı, olmayacak. Karşımızda ciddi bir muhalefet olmadığı için hep kendimizle yarıştık. Felaket tellallarının çabalarına rağmen güzel gelişmelerin haberlerini almaya devam ediyoruz. Bu yılı ilk çeyreğinde büyüme oranımız yüzde 5 olarak gerçekleşti. Bu vatansever halkımız için mutluluk vesilesi ama aksi olan için tam aksi. Bu 2.4 olan AB ortalamasının 2 katından bile fazladır. G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan'ın ardından üçüncü sırada bulunuyoruz. Aramızda da çok fazla fark yok, onları da yakalayacağız. O güç bizde var.

 

"ŞİMDİ NE YAPACAKLAR MERAK EDİYORUM"

İlk 5 aylık ihracatımız da yüzde 8,9 artış kaydetti. İstihdamda da başlattığımız seferberlikle 2 milyon artış kaydettik. Uluslararası yatırımda yılın ilk 4 ayında az da olsa bir artış yakaladık. Türkiye'nin kredi notuyla ilgili spekülasyonların siyasi saiklere bağlı olduğunu açıkça söylemiştim. Büyüme notu beklentilerin altında çıksaydı notu düşürmek için harekete geçecek olan kredi derecelendirme kuruluşlarının beklentilerin üzerinde çıkan büyüme oranı sonrası ne yapacaklarını merak ediyorum. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza kimse engel olamayacak.

 

GEZİ TEPKİSİ: DÖRDÜNCÜ YILI DA OLSA KIRKINCI YIKI DA OLSA...

Bu ülke ne çektiyse siyaset ve toplum mühendislerinden çekmiştir. Milletin temsilcisi olması gereken siyaset de çarpık düzenin parçası haline dönüşmüştür. Milletimizle öyle bir bütünleştik ki karşımızda hiçbir güç duramadı. Biz milyonlarca ağaç dikiyoruz, çevre düşmanı diye saldırdılar. Bu Geziciler değil mi 10-12 ağacı taşırken isyan eden. Gezicilerde ağaç taşıma kültürü de yok. Batı'da devasa ağaçları taşıyorlar. Hatta bu işin ihracatını yapanlar nasıl yapıyor. Bunlar bundan anlamaz. Ama alışacaklar, dördüncü yılını da kırkıncı yılını da kutlasalar alışacaklar. Bunlar İstiklal Caddesi'nde istiklalimiz için yürümüyorlar terörislerle kolkola yürüyorlar.

 

AKM AÇIKLAMASI: MUHTEŞEM BİR PROJE VAR

Dün akşam sanatçı ve sporcularımızla iftarımız vardı. Orada AKM'yi anlattım. Bugüne kadar bitirecektik. Türkiye'ye yakışır bir opera binasını ilk defa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptık. Ama aslolan İstanbul'a böyle bir bina kazandırmak. Başından itibaren AKM'yi yıkalım dedik. Burayı halletmemiz gerekir dedik hemen isyanlar... Muhsin Ertuğrul'u yaparken gösteri üzerine gösteri. Şimdi iki katı Muhsin Ertuğrul kazandırdık. Şimdi proje tamam, dev bir opera binasını İstanbul'da Taksim Meydanı'nda inşa edeceğiz. Muhteşem bir proje var ortada.

 

"AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİ KATLETTİLER"

Her gün askerimizin polisimizin vatandaşlarımız canına kasteden teröristleri aklamaya çalışıyorlar. Karne günü PKK'lı teröristlerce şehit edilen Aybüke öğretmenle ilgili bir tepkiye şahit oldunuz mu? Aydın, yazar, gazeteciler Aybüke öğretmen için kıllarını kıpırdattılar mı? Bunların tep derdi var terör örgütlerinin kalemşörlüğünü yapmak. Buradan Doğu ve Güneydoğu'ya sesleniyorum. Aybüke öğretmenimiz o yaşta hizmet için oraya geldi. Ve bu yavrumuz aldığı maaşıyla orada bir labaratuvarı hazırladı. Derdi sizin yavrularınıza hizmetti. Ama bu yavrumuzu orada katlettiler. Aybüke kızımızın babası ile de görüştük, Allah sabırlar versin. Senin hastane hizmet eden doktoru döveceksin. Bu ne cahilik. Bir yanlışlık varsa şikayet edersin.

 

"KATAR'I SUÇLU GÖSTERMENİN FAYDASI YOK"

Katar'a yöenlik mesnetsiz iddialarla yapılan yaptırımlarla karşı karşıya kaldık. Türkiye olarak başından tavrımızı ortaya koyduk. Katar teröre destek veren değil tam tersine terör örgütü DEAŞ'a karşı Türkiye ile mücadele eden bir ülkedir. Katar'ı suçlu göstermenin bölgeye faydası yoktur. PYD'ye verilen silahların benim ülkeme tehdit oluşturmadığını kim garanti verecek. Hakkında adeta bir idam kararı verilen bir ülke (Katar) söz konusu. Suudi Arabistan Kralı, Körfez'in büyüğü olarak bu işi çözmelidir, bu iş için atılması gereken adımlara öncülük etmelidir diye özellikle düşünüyorum. Şu anda Körfez'de oynanan oyunun içerisinde de bu aktörlerin rol almadığını kimse iddia edemez. Fransa Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri ile telekonferans yoluyla üçlü görüşme yapacağız.

 

"İÇTÜZÜK DEĞİŞENE KADAR MECLİS TATİLE GİRMEMELİ"

Şu anda AK Parti ve MHP elele verirler ve içtüzüğü değiştirir. Mevcut içtüzük bitmiş tükenmiş, bununla parlamento çalışmaz. Süratle bunu bitirmemiz lazım. Hiç bu işi geciktirmeyelim. Bu konuda atılacak adımları derhal atalım. İçtüzük değişene kadar Meclis tatile girmemeli. İsterseniz demokratik bir işlev yaparız. Kabul edenler etmeyenler deriz, kabul edilmiştir."

Editör: TE Bilişim