Denizli Haber - Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, beş yıl önce PKK terör örgütü yandaşları tarafından şehit edilen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4.üncü sınıf Öğrencisi   Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle anma etkinliği gerçekleştirdi. Kınıklı Mahallesi’ndeki Alparslan Türkeş Ülkü Yurdu önünde toplanan 2 bin civarındaki Ülkücü, Ocak Başkanı Murat Aydınlı’nın Başkanlığı’nda PAÜ yerleşkesine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında çevredeki vatandaşlar Ülkücüleri alkış yağmuruna tuttu. Kur’an-ı Kerim okunması,  Lokma hayrı ve fidan dikiminin ardından Başkan Murat Aydınlı, havaya beyaz güvercin uçurdu. Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anma etkinliği PAÜ Turizm  Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programla devam etti.  Etkinliğe,  Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı’nın  yanı sıra, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) önceki dönem Milletvekili Ali Keskin,  PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr.  Mehmet Ali Sarı, Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Emre Erdoğan,  TÜRKAV Başkanı Ahmet Aykol, PAÜ Öğretim Üyeleri, davetliler ve Ülkücüler  katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, "Bizler bugün rahmetli  şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak, emanetinin emin ellerde olduğunu bir kez daha vurgulamak adına buradayız. Şehidimiz, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için her zaman söylediğimiz bir şey var. Tarih okurken, tarih yazan kardeşimiz, yiğidimiz, Fırat Yılmaz Çakıroğlu bizim için bir sembol ve Ülkücü hareketin sembolü oldu. Başta Fırat Yılmaz Çakıroğlu olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Ocak Başkanı Aydınlı’nın konuşmasının ardından Ülkü Ocakları Sanatçıları mini bir konser verdi. Etkinlikte Şiirler okundu ve Fırat Çakıroğlu ve vatan için canını veren şehitlerimizin hayatında kesitler anlatıldı. Etkinlik Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Fırat Yılmaz Çakıroğlu  kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve Pamukkale Belediyesi tarafından Yunus Emre Muhtarlığı yanındaki parka  Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu isim verme töreninin ardından sona erdi.  

Editör: TE Bilişim