Kulak Burun, Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emre Erkilet, başarılı ameliyatlarının yanı sıra yaptığı gamze estetiğiyle de insanlara daha çarpıcı bir görünüm kazandırıyor. Dr. Erkilet’in muhteşem estetiğiyle artık isteyen herkes gamzeli gülüşlere sahip olabiliyor.

SEVİM SAY : Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanlığı çerçevesinde ne gibi tedavi ve ameliyatlar yapıyorsunuz?

OP. DR. EMRE ERKİLET : Tüm kulak, burun boğaz rahatsızlıklarının tedavisi yanı sıra burun ve yüz estetiği, botoks, dolgu, kepçe kulak, iple yüz asma ve gamze estetiği de yapıyorum.

SEVİM SAY : Gamze estetiği nasıl yapılıyor?

OP. DR. EMRE ERKİLET : Gamze estetiği lokal anesteziyle yapılıyor. Ağız içinden girerek yanak bölgesine içten atılan dikişlerle gerçekleştiriliyor. İşlem yarım saat sürüyor. Estetik sonrası insanlar gamzeli ve çekici gülüşlere kavuşmuş oluyor. Aynı zamanda Güzellik Merkezi’nin de koordinatörlüğünü yapıyorum.

SEVİM SAY :Yine toplumda sıklıkla görülen vertigo hastalığının tanımı nedir. Tedavisi ne şekilde yapılmaktadır?

OP.DR. EMRE ERKİLET : Vertigo kelime anlamı olarak baş dönmesi anlamına gelmektedir ve bir hareket illüzyonudur. Baş dönmesi dendiğinde hastanın dengesini sağlamada her türlü problem anlaşılmaktadır. Bu durum hastayı yatağa düşürüp gözlerini dahi açamayacağı şiddetten, sadece zaman zaman kayma hissine kadar değişebilir. Kimi zaman da bir göz kararması olarak ortaya çıkabilir. Vertigo rahatsızlığında hastanın yatırılarak damar yolundan verilecek ilaçlarla tedavi edilmesi daha uygundur. Şikayetleri azalan hastada ilaçların bir an önce kesilerek denge ekzersizlerine başlanması gerekir. Ayrıca stres, hastalığı tetikleyen önemli bir faktördür.

SEVİM SAY : Bademcik ve geniz eti ne gibi problemler oluşturur. Hangi durumlarda ameliyat gereklidir?

OP. DR. EMRE ERKİLET :Bademcik ve geniz etinin aşırı büyük olduğu durumlarda yutma, beslenme ve konuşma sorunları ortaya çıkar. Geniz etinin fazla büyük olduğu durumlarda ise en önemli sorun burun tıkanıklığıdır. Bu kişilerde ağzı açık uyuma ve horlama ortaya çıkar. Sık sık enfeksiyon geçirilmesi, bademciklerin yutmayı zorlaştıracak kadar büyümesi, bademcikler üzerinde ağız kokusuna neden olabilecek şekilde sık sık birikim olması, geniz eti dokusunun nefes almayı bozacak kadar büyümesi, orta kulak iltihabı ve işitme kaybına neden olması, sık sık sinüzit ve alt solunum yolu problemlerine neden olması durumlarda bademcik ve geniz eti ameliyatla alınır. Bademcik ve geniz eti ameliyatları genel anestezi ile ağız içinden, dışarıdan bir kesi olmadan yapılmaktadır. Geniz eti dokusu, burnun arka kısmından kazınarak alınır.Ameliyat süresi 30 dakikadır ve genellikle aynı gün taburcu olunur.

SEVİM SAY : Ülkemizde burun ameliyatları ve burun estetiği de en fazla yapılan ameliyat çeşitlerinden. Burun estetiği nedir açıklayabilirmisiniz?

OP.DR. EMRE ERKİLET :Burun yüzün orta bölümünde yer alan ve yüz görünümünde çok önemli rolü olan bir organdır. Burnu yeniden şekillendirme ve yapılandırma ameliyatına rinoplasti denir. Ameliyat esnasında, burun tıkanıklığı yapan burun içi kıkırdak eğrilikleri ve burun içi eti büyümeleri varsa bu problemler düzeltiliyor. Böylece burun hem estetik açıdan, hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir hale getirilmiş oluyor.


SEVİM SAY :Op. Dr. Emre Erkilet kimdir?

OP.DR. EMRE ERKİLET : 22 Eylül 1979 Denizli doğumlu. 2001 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu. 2002 yılında Kütahya-Simav ilçesinde pratisyen hekimliğini, 2003-2008 yılları arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.
2010-2014 yılları arasında Özel OSM Ortadoğu Hastanesi’nde KBB Uzmanı olarak görev aldı. 2014 Haziran ayından bu yana Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde KBB Uzmanı olarak hastalarına hizmet veriyor.

Editör: TE Bilişim