Denizli Haber - İl Müdürü Yılmaz Erkaya açıklamasında; "Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi, sürdürülebilir tarıma katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Projeyle, hedef grup olarak belirlenen 18-40 yaşları arasındaki, örgün eğitime devam etmeyen, herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ve kırsal alanda kalmayı taahhüt eden küçük aile işletmelerinin gelir düzeylerinin yükseltilmesi hedeflenmiştir" dedi.

İl Müdürü Erkaya açıklamasının devamında; ‘’Uygulanan projelere yönelik yapılan denetim ve kontrollerde projelerin sonuçlarının son derece memnuniyet verici olduğunun görüldüğünü" ifade etti.

Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 2016-2017-2018 yıllarında Serinhisar İlçesinde Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesinde toplam 23 proje hayata geçmiş olup, projelerin kontrol işlemleri Serinhisar İlçe Müdürlüğü tarafından üç yıl süreyle yapılmış ve projelerin hepsi tamamlanarak başarıya ulaşmıştır.

Serinhisar İlçesi Yüreğil Köyünde yetiştiricilik yapan Gülün Ataş Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi dahilinde “Süt Sığırı Yetiştiriciliği’’ kursunu tamamlamış ve kendisine 6 adet düve teslim edilmiş. 2020 yılına kadar en son ikiz buzağı doğumuyla birlikte toplamda 13 buzağı elde etmiştir. Projeyi 2019 yılında tamamlayarak hali hazırda elde ettiği buzağılardan uygun olanları damızlık olarak ayırmış geri kalanları satarak hanesine gelir getirmiştir. Şuanda işletmesinde 12 adet damızlık anaç hayvanı bulunan ATAŞ İşletme varlığını ve kapasitesini artırarak hayvancılığa devam etmekte ülke ve ev ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Editör: TE Bilişim