Denizli Kariyer Günleri kapsamında Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “İŞKUR Kampüste” adlı etkinlik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) A Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin kariyer bilincini oluşturmalarında ve daha sağlıklı tercihler yapabilmelerinde yardımcı olunmasının amaçlandığı etkinliğe PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık gerçekleştirdi. Işık konuşmasında şunları kaydetti: “Böylesine, geleceğinizi ilgilendiren, bir programa duyarsız kalmadığınız için siz gençlere çok teşekkür ediyorum. Burada hocalarımız ve Denizli’nin önde gelen firmalarının insan kaynakları uzmanları tecrübelerini ve işe girme noktasında tüyoları sizlerle paylaşacaklar. Yine İŞKUR İş Kulübü’ndeki arkadaşlarımız: işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar, CV nasıl hazırlanır konularında size detaylı uzun bilgiler vereceklerdir. Dekanımızın bizden talepleri var ve biz en kısa zamanda bunları hayata geçirmek için çalışacağız. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Karadeniz: “İşe Tatile Gider Gibi Gidin.”

İstihdamın ülkenin en önemli konuları arasında olduğunu, çalışmanın sadece para kazanmak olmadığını aynı zamanda kendini gerçekleştirmek olduğunu belirten PAÜ İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz: “Öyle bir işiniz olsun ki tatile gider gibi işinize gidin. Bizler bu bağlamda bölüm olarak istihdam meselesini kendi meselemiz olarak addettik. Fildişi kulelerde oturan akademisyenlerden olmak istemedik, halkın içinde halkla beraber, halk için üreten akademisyenler olmak için birçok çalışma yaptık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların özellikle gelecekte kanun yapıcıların, politika yapıcıların önünü açacağını düşünüyoruz. Bu noktada Bölüm ve Fakülte olarak her

zaman işbirliğine hazırız. Bugünkü programın hayırlı uğurlu olmasını, hepinize yararlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarını, geleceğe yönelik bakış ve duruşlarını, işbirliklerini yansıtmak, bunlar hakkında konuşmak ve görüşmek adına burada olduklarını vurgulayan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, konuşmasına öğrencilere Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Şarkımız Bizim’ adlı şiirini okuyarak başladı. İŞKUR’un faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler aktaran Genel Müdür Cafer Uzunkaya, ayrıca öğrencilere kariyer planlama konusunda tavsiyelerde bulundu.

Açılış konuşmalarının devamında PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş katılımlarından dolayı Genel Müdür Cafer Uzunkaya’ya teşekkür etti. Öğrencilerin taleplerini dinleyerek ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Sarıtaş, “Gençlerin doğru bir şekilde kariyer planlaması yapması için Pamukkale Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevi yapmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin ilk sunumunu gerçekleştiren Dr. Barbaros Kon, “Günümüzün özeti: farklılaşan yaşar, farklılaşmayan yok olmaya mahkûmdur’’ diyerek sunumuna başladı. Özel istihdam büro sahibi Dr. Barbaros Kon’un “Kariyerimde Ben Olabilmek” konulu sunumunun ardından, İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Kumaş moderatorlüğünde “İş Hayatının Beklentileri, İlham Verici ve Yol Gösterici Konuşmalar” konulu panel gerçekleştirildi. Panele; İnsan Kaynakları Müdürü Rabia Armağan, İnsan Kaynakları Yöneticisi Yusuf Şeker, İşe Alım ve Yerleştirme Uzmanı Gülbeyaz Alpay konuşmacı olarak katıldı. Panelin sonunda katılımcılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Staj ve iş başvurularının da alındığı program, İŞKUR İş Kulübü tanıtımı ve iş arama becerileri semineri ile devam etti. CV hazırlama, mülakat teknikleri ve mülakat sürecine yönelik senaryo bazlı canlandırmalarla gerek CV hazırlama gerekse de mülakat aşamalarına yönelik yönlendirme ve telkinler yapıldı. Etkinliğe yoğun katılım sağlayan öğrencilere, gün boyunca katılımcı firmalardan ve İŞKUR’dan staj ve iş imkânları hakkında merak ettikleri konularda bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim