Denizli Haber - Ege Hikayesi Projesi, Aydın, Muğla, Denizli bölgesinde sosyal, kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik alanda gelişimi - değişimi artırmayı - beslemeyi ve yurtiçi ve yurtdışında bu bölgenin değerini üst düzeye çıkarmayı amaçlamaktadır.

Denizli Rotası için maddi manevi tüm destekleriyle GESİFED in ardında duran; Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Babadağ Belediyesi, Buldan Belediyesi, Kale Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Sanayi Odası, Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği, Laodikya Antik Kenti Kazı Başkanlığı gibi kurum ve kuruluşların desteğiyle, 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde, Denizli’nin geçmişten günümüze taşınan doğal, tarihi, kültürel yerleri, sanayi tesisleri, el sanatları atölyeleri gezildi, yöresel lezzetler yerinde tadıldı, el sanatları örnekleri görüldü.

Denizli Rotasında 2 gün boyunca GESİFED in konuğu olan;


*Akademı̇syen, Ekonomı̇st & Yazar Prof. Dr. EMRE ALKİN,

*TÜRKONFED Bşk. Ve Ode Yalıtım Yön. Kur. Bşk. ORHAN TURAN,

*TÜRKONFED Bşk.Yrd. ve Sütaş Grup Yönetı̇m Kurulu Bşk. Vek. SERPİL VERAL,

*TÜRKONFED Bşk. Yrd. Ve Dı̇mes Genel Müd. OZAN DİREN,

*Yüksek Mimar Efekta Mimarlık Bşk. KAYHAN ÇAKANEL,

*Turizm Uzmanı Profesyonel Tur Rehberı̇-Yazar ÖZGE ERSU,

*Dı̇jital Medya Uzmanı Muse Ajans ortağı MURAT TAYHAN,

*Seyahat Bloggerları (bir hayalin peşinde adlı sosyal medya hesap sahipleri) DENİZ PEHLİVAN ve NESİBE DAMAR,

*Doğan Burda Dergileri (Capital Dergisi de olmak üzere) Satış Müdürü DİLEK ÜNLÜ,

*Atlas Dergisi foto muhabiri TOLGA İLDUN ve Atlas Dergisi Muhabiri TEVFİK TAŞ,

*Açık Radyo Program yapımcısı ve sunucusu ile Yeşil Gazete yetkilisi ERCÜMENT GÜRÇAY

*ATRO (Aydın Turist Rehberler Odası) Yön.Krl.Bşk. OZAN SAYIN

İki gün boyunca anbean rota duraklarıyla ilgili değerlendirmelerini GESİFED ile paylaştılar.

1400 üyeyi temsil eden 10 üye derneğin, ortak akıl ve çalışmaları sonucu ortaya çıkan projeler arasından, demokratik oylama ile seçilen Ege Hikayesi’nin uzun soluklu bir proje olduğunu belirten GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun NALBANT;

“Planlama ve hazırlık çalışmaları tamamlanan projemizin bir adımını daha paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Turizm alanında; bölgenin, EGE HİKAYESİ SPESİFİK ROTALARI ile tanıtımı, yerel rehberlerin bu alanda uzmanlık alması, bilinçlendirilmesi, bölgeye dışarıdan gelen ziyaretçilerin sayısında ve bölgede kalış sürelerinde artış sağlanması, bölgede yaşayan halkın bölge değerleriyle etkileşiminin arttırılması amaçlanmaktadır. Tarım alanında ise yatırımlarının iyileştirilmesi, yöresel satış ağları kurulması,üreticilerin-işletmecilerin nitelikli eğitimler almalarının sağlanması, işletmelerde iyi yönetişim modelleri oluşturulması, nitelikli insan kaynağı yaratılması, yenilikçi - organik üretimin ivmelendirilmesi hedeflenmektedir.

Projemiz bir “bölgesel proje olması” nedeniyle Turizm Bakanı Sn. Mehmet ERSOY tarafından ilgiyle karşılanmış, federasyonumuzun Ankara ya daveti ile bizzat incelenmiş, kendisinden öneriler ve bazı çalışmalarda destek sözleri de alınmıştır. Halen her üç ilin değerli Valilerinin, Büyükşehir Belediye Başkanlarının, Ticaret ve Sanayi Odalarının, Ticaret Borsalarının özellikle destek verdiği projemiz, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenmektedir.

EGE HİKAYESİ projesi kapsamında Güney Ege bölgesine özel bütünsel bir rotanın oluşturulması planlanmaktadır. Bütünsel rota, spesifik alt rotalar da içerecektir. Bu spesifik EGE HİKAYESİ ROTALARI, coğrafi güzelliklerden, antik kalıntılara, el sanatlarından, yöresel lezzetlere, orijinal üretimleri olan sanayi tesislerinden, iyi tarım işletmelerine kadar, farklı odak noktalarını içeren rotalar olacaktır. Bu haliyle klasik turizm destinasyonlarından farklı, özellikle deneyim ve kültür turizmine odaklı rotalar olacaktır.

Ege Hikayesi Denizli Rotası, rota boyunca ve halen, konuklarımızın sosyal medya hesaplarında, Açık Radyo da, Atlas Dergisi ve Capital Dergilerinde pek çok foto ve yorumla yer alarak, tanıtım misyonunu en geniş şekilde gerçekleştirmektedir.

Bölgemize farklı alanlarda artı değer kazandıracak, uzun soluklu Ege Hikayesi yolculuğumuzda 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde bizimle olan herkese ve Denizli Rotası için "Ege Hikayesi bizimdir" diyerek GESİFED ile birlikte ev sahipliği yapan destekleyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz. dedi.

Editör: TE Bilişim